ΠΟΛΙΤΙΚΗ

56η ΕΔΡΑ: Αδιέξοδο στη Βουλή - Δεν βγαίνουν οι ψήφοι

56η ΕΔΡΑ: Αδιέξοδο στη Βουλή - Δεν βγαίνουν οι ψήφοι

Σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγείται το θέμα της έδρας του Βουλευτή της Αλληλεγγύης Γιώργου Παπαδόπουλου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα κόμματα, πλην του ΔΗΣΥ, που ψήφισαν τον νόμο για την ανάκτηση της έδρας από τον Γιώργο Παπαδόπουλο δεν συγκεντρώνουν τις 37 ψήφους (για 55 έδρες) που απαιτούνται ώστε να προχωρήσουν με τροποποίηση του Συντάγματος.

Το θέμα της έδρας συζητείται στη Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των κομμάτων στην οποία παρίσταται ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος συμμετέχει στη Σύσκεψη, τοποθετείται υπέρ της θέσης ότι οι έδρες ανήκουν στα κόμματα, ζητά όμως η οποία τροποποίηση του Συντάγματος, έχει αναδρομική ισχύ ώστε να καλύπτει και τη Συμμαχία Πολιτών που εισήλθε στη Βουλή με 3 έδρες, αλλά το παρόν στάδιο αντιπροσωπεύεται στη Βουλή μόνο με μία έδρα, αυτήν του κ. Λιλλήκα.
 
Περαιτέρω ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ζητά ισχύ της προαναφερθείσας αρχής και στις έδρες της Ευρωβουλής.
 
Σύμφωνα με υπολογισμούς, από τους κόλπους της Συμμαχίας Πολιτών, ΔΗΣΥ (18), ΑΚΕΛ (16), Αλληλεγγύη (2) και Γιώργος Λιλλήκας συγκεντρώνουν 37 ψήφους, που εφόσον ο Γενικός Εισαγγελέας γνωματεύσει ότι οι ψήφοι των 2/3 των Βουλευτών που απαιτούνται για την τροποποίηση του Συντάγματος υπολογίζονται στους 55 Βουλευτές που κατέχουν αυτή τη στιγμή κοινοβουλευτική έδρα, μπορούν να τροποποιήσουν το Σύνταγμα ώστε οι έδρες να ανήκουν στα κόμματα και όχι στους Βουλευτές, με αναδρομική ισχύ. 

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top