Προς υλοποίηση ο δρόμος Πάφου-Πόλεως – Συμφωνούν Ελεγκτής και Υπ. Μεταφορών

Προς υλοποίηση ο δρόμος Πάφου-Πόλεως – Συμφωνούν Ελεγκτής και Υπ. Μεταφορών

Ένα από τα μεγαλύτερα «σήριαλ» που παρακολουθεί η κυπριακή κοινωνία αναμένεται να ρίξει τίτλους τέλους.

Ο λόγος για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς για τον οποίο έγινε μεγάλη συζήτηση, ενώ ήταν γνωστή η διαφωνία του Γενικού Ελεγκτή για λόγους οικονομίας και ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον Βάσο Βασιλείου («Ο Φιλελεύθερος») τεχνοκράτες του Τμήματος Δημοσίων Έργων μελέτησαν περαιτέρω το θέμα και φαίνεται να συγκλίνουν οι θέσεις Οδυσσέα Μιχαηλίδη και υπουργείου Μεταφορών.

Επί τούτου, η Βασιλική Αναστασιάδου ανέφερε στον «Φιλελεύθερο» ότι το έργο πρέπει να υλοποιηθεί, κάτι στο οποίο συμφωνεί ο Γενικός Ελεγκτής.

Από πλευράς του, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως διαφώνησε με τη λύση που προτάθηκε και όχι με την κατασκευή του έργου, ενώ αναμένεται να συναντηθεί με την υπουργό Μεταφορών για να εξεταστούν διάφορες πτυχές του ζητήματος.

Στο διά ταύτα, για την κατασκευή δύο λωρίδων της Α’ φάσης του αυτοκινητόδρομου έχει ήδη περιληφθεί κονδύλι 5 εκατομμυρίων ευρώ και οι προσφορές προγραμματίζεται να προκηρυχθούν προς το τέλος του 2018.

Η φάση αυτή προνοεί κατασκευή δύο λωρίδων κυκλοφορίας από Αγία Μαρινούδα μέχρι Στρουμπί, μήκους 15,5 χιλιομέτρων.

Το συγκεκριμένο τμήμα περιλαμβάνει έναν ανισόπεδο κόμβο στη συμβολή με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου, δύο διατρητικές σήραγγες, πέντε κοιλαδογέφυρες, δύο υπέργειες διαβάσεις και εννιά υπόγειες διαβάσεις.

Το κόστος υπολογίζεται σε 60 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Συμφωνία για τα θέματα αποκατάστασης κοιμητηρίων και κάποια πρόοδος για τα θέματα περιβάλλοντος επιτεύχθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, με τον κ. Τατάρ, ωστόσο, να αρνείται να προχωρήσει σε θέματα που αφορούν τα οδοφράγματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE