Τα προβλήματα ακριτικών Δήμων συζήτησε ο ΠτΔ

Τα προβλήματα ακριτικών Δήμων συζήτησε ο ΠτΔ

Τα προβλήματα των ακριτικών Δήμων συζήτησε με τον Πρόεδρο η Επιτροπή Ελεύθερων Ακριτικών και Ημικατεχόμενων Δήμων.

Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, συναντήθηκαν οι Δήμαρχοι της Επιτροπής Ελεύθερων Ακριτικών και Ημικατεχόμενων Δήμων και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου Ανδρέας Βύρας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται ότι «κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακριτικοί Δήμοι, τα οποία προκύπτουν από την τουρκική εισβολή και κατοχή, όπως η στέγαση νέων και άπορων ζευγαριών, η ασφάλεια και η υγεία των δημοτών, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη απόρριψη σκυβάλων κατά μήκος της Νεκρής Ζώνης, η επέκταση οικιστικών, γεωργικών, εμπορικών και άλλων ζωνών και η προώθηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, όπως η διάνοιξη οδοφραγμάτων».

Κοινό αίτημα των Δημάρχων προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν «το κράτος παραχωρήσει κονδύλια ή κίνητρα για την ανάπτυξη και αναζωογόνηση των περιοχών τους».

Η Επιτροπή θα έχει επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ευχαριστίες ΠτΔ στην Ολλανδία για τη φρεγάτα - Το βρετανικό πλοίο HMS Dragon κατευθύνεται προς την Κύπρο

Ευχαριστίες ΠτΔ στην Ολλανδία για τη φρεγάτα - Το βρετανικό πλοίο HMS Dragon κατευθύνεται προς την Κύπρο

ΗΠΑ και Ισραήλ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Ιράν, ενώ οι IDF επιτίθενται διαρκώς στον Λίβανο. Το Ιράν απαντά με εκτοξεύσεις πυραύλων και drones προς χώρες του Κόλπου. Στην Κύπρο αναμένεται η στήριξη και από την Ολλανδία αλλά και η βρετανική φρεγάτα που άρχισε το ταξίδι της το απόγευμα της Τρίτης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE

Σαρλ ντε (αυτο)Γκολ

Σαρλ ντε (αυτο)Γκολ