ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Ένα χρόνο στην φυλακή 20χρονος Κύπριος χωρίς να δικαστεί

ΚΥΠΡΟΣ: Ένα χρόνο στην φυλακή 20χρονος Κύπριος χωρίς να δικαστεί

Εδώ και ένα βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα των φυλακών ο 20χρονος Κύπριος που τον Μάιο του 2017 επιτέθηκε και ‘έριξε’ του σύστημα της Cablenet.

Συγκεκριμένα, εναντίον του εν λόγω προσώπου εκκρεμεί ποινική υπόθεση για την περίπτωση της Cablenet, ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο γνωστοποιήθηκε ότι τον αναζητούσαν στις ΗΠΑ για τρεις παρόμοιες περιπτώσεις και ζήτησαν την έκδοση του εκεί.

Ο δικηγόρος του Joshua Επιφανίου, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα ‘Φιλελεύθερος’, κατάγγειλε ότι, παρόλο που είναι Κύπριος υπήκοος ο πελάτης του και αντιμετωπίζει και εδώ ποινική υπόθεση, οι Αρχές έχουν δώσει προτεραιότητα στην έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο 20χρονος Joshua Επιφανίου είναι παιδί πολιτογραφημένης Κυπρίας με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, ενώ ο πατέρας του είναι Κύπριος πολίτης. Ο νεαρός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Η αναγνώριση από τον Κύπριο πατέρα του έγινε μετά από μακρά δικαστική διαδικασία αναγνώρισης εξώγαμου τέκνου και με απόφαση του Οικογενειακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, η δε πατρότητα επιβεβαιώθηκε με εξέταση DNA.   

Ο Joshua φοίτησε στην Αμερικάνικη Ακαδημία μέχρι την Στ’ τάξη οπόταν και αναγκάστηκε, αποκλειστικά και μόνο λόγω οικονομικών δυσκολιών, να διακόψει τη φοίτησή του. Τα μαθητικά του χρόνια ήταν πολύ δύσκολα, γεμάτα στερήσεις και περιθωριοποίηση καθώς το πολύ χαμηλό εισόδημα της μητέρας του δεν ήταν αρκετό για τη διαμονή, διατροφή και συντήρησή τους.   

Οι δυσκολίες αυτές φαίνεται να είχαν αρνητική συσσωρευτική επίπτωση στην ψυχοσύνθεσή του.  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top