ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανός συνελήφθη για απόπειρα κατασκοπείας υπέρ της Κίνας

Αμερικανός συνελήφθη για απόπειρα κατασκοπείας υπέρ της Κίνας

Ο Ρον Ρόκγουελ Χάνσεν, πρώην αξιωματικός της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (Defense Intelligence Agency), βρίσκεται υπό κράτηση καθώς κατηγορείται ότι επιχείρησε να παραδώσει πληροφορίες εθνικής ασφαλείας στην κινεζική κυβέρνηση.

Ο Χάνσεν, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο (2/6) ενώ ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στην Κίνα, κατηγορείται ότι πρόδωσε την εθνική ασφάλεια της χώρας, ενώ ο βοηθός του Γενικού Εισαγγελέα σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Ντεμέρς χαρακτήρισε την συμπεριφορά του Χάνσεν ως «προδοσία της εθνικής μας ασφάλειας, του αμερικανικού λαού και προσβολή προς τους πρώην συναδέλφους του στις μυστικές υπηρεσίες».

Ο 58χρονος Χάνσεν, ο οποίος μιλούσε άριστα κινεζικά και ρωσικά, εργαζόταν για την υπηρεσία από το 2006 και είχε πρόσβαση σε άκρως απόρρητες πληροφορίες. Μεταξύ του 2013 και 2017 είχε ταξιδέψει πολλές φορές στην Κίνα και κατηγορείται ότι παρέδωσε πληροφορίες για στρατιωτικά και απόρρητα θέματα στους Κινέζους, με αντάλλαγμα ποσό ύψους $800.000.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Χάνσεν προσπάθησε ακόμα να εξασφαλίσει πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες ακόμη και αφού είχε αποσυρθεί από την θέση του στην αμερικανική κυβέρνηση.

Η πρώτη εμφάνιση του Χάνσεν στο δικαστήριο αναμένεται την Δευτέρα ενώ τα εγκλήματά του φέρουν πιθανή ποινή ισόβιας φυλάκισης.

Η υπόθεση του Χάνσεν δεν είναι η μόνη που σχετίζεται με κινεζική κατασκοπεία. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε στη Βιρτζίνια η δίκη του πρώην αξιωματούχου της CIA Κέβιν Πάτρικ Μαλόνι για κατασκοπεία.

cnn.gr 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top