ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οσάτσι: «Λύση του Κυπριακού χωρίς επιβολή τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων και σχεδίων»

Οσάτσι: «Λύση του Κυπριακού χωρίς επιβολή τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων και σχεδίων»

Η Ρωσία θα υποστηρίζει πάντα την εξεύρεση μιας φόρμουλας για λύση του Κυπριακού χωρίς την επιβολή τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων και σχεδίων, που θα ανταποκρίνεται  στις προσδοκίες και των δυο κοινοτήτων, δήλωσε ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάτσι, προσθέτοντας πως «θέλουμε να δούμε μια ειρηνική, ευημερούσα και ενωμένη Κύπρο».

Σε χαιρετισμό του στο πλαίσιο της δεξίωσης για την Εθνική Ημέρα της Ρωσίας, στη ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και πολλών άλλων επισήμων, ο κ. Οσάτσι ανέφερε πως η Ρωσία έχει μια σταθερή και αναλλοίωτη στάση υπέρ μιας δίκαιης, συνολικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος, για το καλό κάθε Κύπριου.

Κατά την αποψή μας είναι σημαντικό να αναγνωριστεί ότι το παρόν σύστημα εγγυήσεων ασφαλείας της Κύπρου είναι ξεπερασμένο και έρχεται σε αντίθεση με τις σύγχρονες πραγματικότητες, είπε ο κ. Οσάτσι.

Δεν πρόκειται, σημείωσε, να κάνουμε πίσω από τη θέση αρχών μας στο Κυπριακό, που εκφράστηκε ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 70 από τη Σοβιετική ‘Ενωση.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Οσάτσι αναφέρθηκε στις πολύ στενές σχέσεις Κύπρου και Ρωσίας, σημειώνοντας πως «βασισμένοι στην πολιτιστική και θρησκευτική εγγύτητα, μπορέσαμε να δημιουργήσουμε μια σθεναρή χρηματοοικονομική πλατφόρμα συνεργασίας».

Ανέφερε πως η επιτυχία αυτή οφείλεται τόσο στον συχνό, ανοικτό και ειλικρινή πολιτικό διάλογο στο υψηλότερο επίπεδο, όσο και στις στενές επαφές μεταξύ των ανθρώπων.

Αναφέρθηκε επίσης στις συναντήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν το 2015 και το 2017, σημειώνοντας πως υπογράφησαν σημαντικές συμφωνίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της διμερούς συνεργασίας.

Ο κ. Οσάτσι αναφέρθηκε επίσης σε διενέξεις σε περιοχές όπως η Συρία, η Μέση Ανατολή, η Βόρεια Αφρική και το Αφγανιστάν που δημιουργούν όπως είπε ιδιαίτερη ανησυχία, και υπογράμμισε πως η χώρα του παραμένει στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

 ‘Εκανε επίσης αναφορά στη διοργάνωση στη Ρωσία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που αρχίζει σε μια βδομάδα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως οι  τηλεθεατές και όσοι θα δουν από κοντά τους αγώνες θα αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top