Πρόκληση από Βρετανό βουλευτή - Πρόταση για απευθείας πτήσεις Βρετανίας - κατεχομένων

Πρόκληση από Βρετανό βουλευτή - Πρόταση για απευθείας πτήσεις Βρετανίας - κατεχομένων

Στηρίζει την πρόταση για απευθείας πτήσεις Βρετανίας-κατεχομένων το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο.

Τη στήριξη τους στην πρόταση που ετοίμασε ο Βρετανός βουλευτής Hon Iain Duncan Smith, για απευθείας πτήσεις από και προς τα κατεχόμενα από τη Βρετανία, εξέφρασε ο πρόεδρος του τουρκοκυπριακού εμπορικού επιμελητηρίου Τουργκάι Ντενίζ και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου Σερχάν Κόμπος.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου αναφέρεται ότι, ο Ντενίζ και Κόμπος επισκέφτηκαν το τ/κ φεστιβάλ στο Λονδίνο και υπέγραψαν την πρόταση του Βρετανού βουλευτή.

Σε διάσκεψη Τύπου στα πλαίσια του φεστιβάλ ο κ. Ντενίζ είπε ότι η Βρετανία είναι μια από τις εγγυήτριες δυνάμεις της Κύπρου και υπενθύμισε ότι κατά το δημοψήφισμα το 2004 οι Τουρκοκύπριοι έδειξαν την θετική τους στάση σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού ψηφίζοντας με «ναι».

Είπε ακόμα ότι δόθηκαν υποσχέσεις ότι θα αρθούν τα «εμπάργκο» κατά των Τ/κ όμως οι υποσχέσεις μέχρι και σήμερα δεν υλοποιήθηκαν.

Λόγω της «απομόνωσης» των Τ/κ η οικονομία του ψευδοκράτους δεν έχει σταθεροποιηθεί είπε ο κ. Ντενίζ σημειώνοντας παράλληλα ότι, η άρση των «εμπάργκο» πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί και να αρχίσουν οι απευθείας πτήσεις από και προς τα κατεχόμενα ώστε να αρθούν όλα τα αρνητικά που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των Τ/κ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Κυπριακή Δημοκρατία θα δρομολογήσει πρωτοβουλίες για αναγνώριση του έργου και της σπουδαιότητας της αποστολής της ΕΛΔΥΚ και ειδικότερα για τα 105 παιδιά που έπεσαν το 1974, εκ των οποίων οι 58 παραμένουν μέχρι σήμερα αγνοούμενοι, ανακοίνωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας τις αδελφικές και ακλόνητες σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE