ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ: «Οι δηλώσεις Δημητρίου αγγίζουν τα όρια παραφροσύνης» - Τι ψηφίζουν για Οριζόντια

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ: «Οι δηλώσεις Δημητρίου αγγίζουν τα όρια παραφροσύνης» - Τι ψηφίζουν για Οριζόντια

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών αναφορικά στην οριζόντια ψηφοφορία.

Το Κίνημα εκφράζει λύπη για «πονηρά παιχνίδια» του Δημοκρατικού Συναγερμού, ενώ μιλά για «παραφροσύνη» στις δηλώσεις του Δημήτρη Δημητρίου.

Τονίζει ότι ο ΔΗΣΥ «δεν ψήφισε ποτέ υπέρ πρότασης νόμου για την οριζόντια ψηφοφορία».

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία πολιτών ψηφίζει την Παρασκευή (22/6) τις δικές του προτάσεις για Ευρωεκλογές και Βουλευτικές, καθώς και την πρόταση του ΔΗΣΥ για οριζόντια ψηφοφορία στις Δημοτικές Εκλογές.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Λυπούμαστε γιατί ο ΔΗΣΥ συνεχίζει να παίζει πονηρά παιχνίδια με την οριζόντια ψηφοφορία. Πέραν αυτού, οι χθεσινές δηλώσεις του Βουλευτή του ΔΗΣΥ κ. Δημητρίου αγγίζουν τα όρια της παραφροσύνης.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν χρειάζεται πιστοποιητικά καθαρότητας από τον ΔΗΣΥ. Ειδικά από τον ΔΗΣΥ. Απόδειξη τούτου αποτελεί η ιστορία. Είναι ιστορικό γεγονός ότι όποτε ήρθε ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων πρόταση νόμου από οποιοδήποτε κόμμα, οι Οικολόγοι ψήφισαν υπέρ. Ο ΔΗΣΥ ποτέ. Δεν ψήφισε ποτέ υπέρ πρότασης νόμου για την οριζόντια ψηφοφορία.

Έχουμε κάθε καλή διάθεση να δώσουμε στον ΔΗΣΥ την ευκαιρία να σπάσει αυτή αρνητική παράδοση. Δεν απορρίπτουμε τις εισηγήσεις του που τροποποιούν την πρόταση νόμου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τις Ευρωεκλογές. Περιμένουμε ακόμα να καταθέσει την σχετική τροποποίηση για να τοποθετηθούμε επισήμως. Ο ΔΗΣΥ αντί αυτού, δεν ξεκαθάρισε τη θέση του. Εμάς η θέση μας είναι ξεκάθαρη.

Με ή χωρίς αλλαγές ψηφίζουμε την επόμενη Παρασκευή στην ολομέλεια την πρόταση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για οριζόντια στις Ευρωεκλογές και στις Βουλευτικές Εκλογές, και ψηφίζουμε την πρόταση του ΔΗΣΥ για οριζόντια ψηφοφορία στις Δημοτικές Εκλογές. Πιο καθαρή θέση δεν υπάρχει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top