ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας για γλωσσάρι: "Λανθασμένη πληροφόρηση της ΕΣΚ"

Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας για γλωσσάρι: "Λανθασμένη πληροφόρηση της ΕΣΚ"

Δεν διανοείται να περιορίσει την ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων, λέει η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας σε ανακοίνωσή της τονίζει πως δεν θα ήταν ποτέ δυνατό έστω και να διανοηθεί να περιορίσει στο ελάχιστο και με κανένα τρόπο την ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται πως η Επιτροπή συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία κατά την οποία ασχολήθηκε με το θέμα που προέκυψε "από τη δημοσίευση ανακριβών ισχυρισμών ότι μετέχει σε προσπάθεια ετοιμασίας γλωσσαρίου, το οποίο να μπορούν, εάν επιθυμούν, να χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι των δύο κοινοτήτων και από τον ανεδαφικό ισχυρισμό ότι επιχειρεί δήθεν φίμωση των δημοσιογράφων".

Όπως σημειώνεται η Επιτροπή "έχοντας ορισθεί από τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας ως θεματοφύλακας της ελευθερίας του Τύπου και της ελεύθερης έκφρασης δεν θα ήταν ποτέ δυνατό έστω και να διανοηθεί να περιορίσει στο ελάχιστο και με κανένα τρόπο την ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ".

Η Επιτροπή επαναλαμβάνει ότι θα λάβει θέση επί των εισηγήσεων του ΟΑΣΕ όταν και εφόσον θα έχει ενώπιον της συγκεκριμένη και επίσημη ενημέρωση και θα γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο οποιασδήποτε εισήγησης, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις πρόνοιες του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

Περαιτέρω, η Επιτροπή μελετώντας την κατάσταση όπως δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε, έκρινε ότι "η άδικη στοχοποίηση της ΕΔΔ οφείλεται στον παραπλανητικό τίτλο της εφημερίδας `Η Σημερινή`, η οποία αντί να αναφέρει ότι το εν λόγω γλωσσάρι ετοιμάζει ο ΟΑΣΕ, απέδωσε την πρωτοβουλία στην Επιτροπή, επισημαίνοντας μάλιστα ότι αυτή είναι που διαμορφώνει το συγκεκριμένο γλωσσάρι".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top