Φιμώνουν δημοσιογράφους για τη «Συνεργασία» - Απαλείφονται λέξεις για το Κυπριακό

Φιμώνουν δημοσιογράφους για τη «Συνεργασία» - Απαλείφονται λέξεις για το Κυπριακό

Πρακτική από άλλες εποχές προτίθεται να χρησιμοποιήσει η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σημερινή» της Κυριακής, σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών και σε σύμπραξη με την ομόλογη τουρκοκυπριακή επιτροπή, προωθεί ενέργειες που πλήττουν την ελευθεροτυπία.

Υπό την ομπρέλα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, προωθούν ένα κοινό γλωσσάρι για την απάλειψη λέξεων και διατυπώσεων που αφορούν στην ιστορία του Κυπριακού.

Όπως καταγράφει το δημοσίευμα, το γλωσσάρι θα απαλείψει αναφορές που ενοχλούν και τις δύο πλευρές για τις τραγικές πτυχές του προβλήματος.

Μάλιστα, το σχετικό κείμενο, που προτίθεται να χειραγωγήσει ουσιαστικά τους δημοσιογράφους, θα κατατεθεί, σύμφωνα πάντα με τη «Σημερινή» την Πέμπτη (21/6) στην Ολομέλεια της Επιτροπής για τοποθέτηση, ενώ αρχές του επόμενου μηνός θα παρουσιαστεί στους δημοσιογράφους.

A.M.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE