ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΚΟΥΡΙΔΗΣ: «Θέλω να πεθάνω στο μέρος όπου γεννήθηκα» - Συνέντευξη στη Γενί Ντουζέν

ΣΚΟΥΡΙΔΗΣ: «Θέλω να πεθάνω στο μέρος όπου γεννήθηκα» - Συνέντευξη στη Γενί Ντουζέν

«Θέλω να πεθάνω στο μέρος όπου γεννήθηκα» είναι ο τίτλος της συνέντευξης που ο Νικόλας Σκουρίδης έδωσε στη "Γενί Ντουζέν" και την Οντούλ Ασίκ Ουλκέρ, με την οποία πήγε στην γενέτειρά του, τον Λάρνακα Λαπήθου.

Στην συνέντευξή του ο 78χρονος εμφανίζεται αποφασισμένος να επανεγκατασταθεί στο χωριό του μετά που η υπόθεσή του ενώπιον της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» κατέληξε στην επιστροφή γης 346 τμ εκεί όπου ήταν το πατρικό του. Όταν, αναφέρει, το 2003 πήγε στον Λάρνακα Λαπήθου και είδε πως το πατρικό του δεν υπήρχε, αυτό τον επηρέασε και «για μήνες ήμουν άρρωστος».
 
Συνέχισε, είπε, να πηγαίνει στο χωριό του, προτιμούσε να πίνει τον καφέ του με τους Τ/κ κατοίκους εκεί και έγινε φίλος τους. Όταν οι ελπίδες του για μια λύση μειώθηκαν, ανέφερε στην τΤκ δημοσιογράφο ο κ. Σκουρίδης, αποτάθηκε στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» και εάν έπαιρνε πίσω την περιουσία του σκέφτηκε ότι "θέλω να πεθάνω εκεί όπου γεννήθηκα, να φτιάξω ένα σπίτι και να πεθάνω εκεί όπου έζησα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου, στα μέρη από όπου έχω ωραίες αναμνήσεις, να ζήσω εκεί τα τελευταία μου χρόνια».
 
Είπε πως είχε μάθει ότι η συγκεκριμένη γη δεν είχε δοθεί σε κανέναν και δεν θα ενοχλούσε κανέναν, εκφράζοντας έκπληξη για τις αντιδράσεις μετά την απόφαση της «επιτροπής». "Εγώ είμαι ένας απλός άνθρωπος, ποιός θα ζημιώσει εάν κάνω το σπίτι μου κάτω από τ/κ διοίκηση και συνεχίσω να ζω καθημερινά με άλλους ανθρώπους; Tο να πολιτικοποιείται αυτό τί νόημα έχει;», διερωτήθηκε.
 
Δεν τίθεται θέμα να προχωρήσει σε μια παράνομη κατασκευή, είπε ο κ. Σκουρίδης, προσθέτοντας ότι έχει πάρει καταφατική απάντηση για την οικία που θέλει να χτίσει εκεί από την «αρχή ηλεκτρισμού» στα κατεχόμενα, έχει στείλει επιστολές στις αρμόδιες «αρχές» και «τμήματα» και πως εδώ και ένα μήνα ο «δήμος» Λαπήθου δεν έχει δώσει καμία απάντηση.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top