ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παυλίδης: «Θα θέσω την παραίτησή μου στη διάθεση των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας»

Γ. Παυλίδης: «Θα θέσω την παραίτησή μου στη διάθεση των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας»

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την προεδρία της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας εξέφρασε ο Γιώργος Παυλίδης. Κι αυτό κατόπιν των αντιδράσεων που προέκυψαν σε σχέση με την πρωτοβουλία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), προκειμένου να δημιουργηθεί κοινό γλωσσάριο με Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους για την εισβολή.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο κ. Παυλίδης, μιλώντας στο ThemaOnline λίγο μετά τις 11:30 (19/06) για το θέμα με τη δημιουργία γλωσσαρίου είπε επί λέξει: «Θα θέσω την παραίτησή μου στη διάθεση των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας. Και να μιλήσω ειλικρινά; Είμαι απογοητευμένος, όχι από τους πολιτικούς που εκμεταλλεύτηκαν το θέμα, αλλά από τους συναδέλφους».

«Δεν έχω ανάγκη όλα αυτά που γίνονται. Δεν έχω πάρει σεντ τόσα χρόνια που υπηρετώ στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Μπορώ κάλλιστα να περιοριστώ στα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα» είπε σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φιμώνουν δημοσιογράφους για τη «Συνεργασία» - Απαλείφονται λέξεις για το Κυπριακό

Ο κ. Παυλίδης είχε αναφέρει λίγο προηγουμένως ότι υπήρχαν ακραίοι χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπό του. «Είμαι Κερυνειώτης, έχω κινδυνεύσει στην εισβολή και γι΄ αυτό το θέμα του γλωσσαρίου, για το οποίο δεν είχα καμία συμμετοχή, δέχθηκα άδικα επιθέσεις» σχολίασε σχετικά.

Του επισημάναμε ότι κανείς (τουλάχιστον εξ όσων γνωρίζουμε) δεν τον χαρακτήρισε. Προσθέσαμε ότι ο ίδιος δέχθηκε κριτική για το γεγονός ότι ενώ δηλώνει πως η Ε.Δ.Δ. δεν είχε συμμετοχή στην ετοιμασία γλωσσαρίου (για να απαλειφθούν από το λεξιλόγιο των δημοσιογράφων εκφράσεις που ενοχλούν το καθεστώς των κατεχομένων), εντούτοις επίσημα σώματα κάνουν ξεκάθαρα και επίσημα λόγο για ενεργό ρόλο της Επιτροπής της οποίας προεδρεύει στο όλο εγχείρημα. Τον παραπέμψαμε (1) σε ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, αλλά και (2) σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τον Τύπο και την Ελευθεροτυπία.

«Δεν ξέρω τίποτα γι΄ αυτά τα δημοσιεύματα που μου λέτε. Δεν τα έχω υπόψιν μου. Αλλά σίγουρα δεν συμμετείχε η Επιτροπή Δεοντολογίας. Ο Χρίστος Χριστοφίδης (σ.σ. μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΚ και της Ε.Δ.Δ.) συμμετείχε στη συνάντηση με τον ΟΑΣΕ και είναι με δική του πρωτοβουλία που έκανε ό,τι έκανε. Στην Επιτροπή Δεοντολογίας θα παρουσίαζαν ένα γλωσσάριο για το περιεχόμενο του οποίου δεν έχουμε γνώση» απάντησε.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ: Η ΕΣΚ κάνει λόγο για άμεση εμπλοκή της Επιτροπής Δεοντολογίας στο γλωσσάριο της εισβολής

«Μα είναι η Ένωση Συντακτών Κύπρου που γράφει επίσημα για συμμετοχή της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας σε εγχείρημα για ετοιμασία κοινού γλωσσαρίου. Πού το αποδίδετε αυτό;» ρωτήσαμε τον κ. Παυλίδη.

«Δεν το αποδίδω πουθενά. Πραγματικά δεν ξέρω. Είναι Fake News. Ρωτήστε την Ένωση Συντακτών» μας απάντησε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top