ΚΥΠΡΟΣ: Πρωτοφανής δικαστική απόφαση για αέριο γέλιου -Φυλάκιση σε άνδρα

ΚΥΠΡΟΣ: Πρωτοφανής δικαστική απόφαση για αέριο γέλιου -Φυλάκιση σε άνδρα

Πρωτοφανής δικαστική απόφαση λήφθηκε εντός της ημέρας (22/06) στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Συγκεκριμένα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επέβαλε για πρώτη φορά ποινή φυλάκισης για υπόθεση που αφορά κατοχή με στόχο την προμήθεια ‘αερίου γέλιου’ (laughing gas). Τιμώρησε με 20ήμερη φυλάκιση άνδρα από τη Βουλγαρία.

Μέχρι στιγμής οι ποινές για αδικήματα που αφορούσαν το συγκεκριμένο αδίκημα περιορίζονταν σε χρηματικά πρόστιμα.

Το δικαστήριο στην απόφασή του έλαβε υπόψιν του έκθεση των φαρμακευτικών υπηρεσιών, στην οποία επισημαίνονταν οι κίνδυνοι της χρήσης αυτής της ουσίας.

Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι οι κίνδυνοι για την υγεία ενός ατόμου που κάνει χρήση, είναι τεράστιοι και δύναται να προκαλέσουν ακόμα και παράλυση.

Το laughing gas, όπως αναφέρεται διεθνώς, είναι αναισθητικό το οποίο χρησιμοποιείται στην ιατρική για μικροεπεμβάσεις. Ωστόσο όπως σημειώσαμε η συχνή χρήση του και η μεγάλη δοσολογία, μπορεί να αποβεί μοιραία.

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο ενώ παραδέχθηκε ενοχή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Χρίστος Χρίστου κλείδωσε την καρέκλα, ο Χριστοδουλίδης κοιτάζει προς ΕΛΑΜ και το ΔΗΚΟ βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι

Ο Χρίστος Χρίστου κλείδωσε την καρέκλα, ο Χριστοδουλίδης κοιτάζει προς ΕΛΑΜ και το ΔΗΚΟ βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι

Στο ΕΛΑΜ, η υπόθεση της προεδρίας έκλεισε πριν καν αρχίσει η εκλογική διαδικασία. Ο Χρίστος Χρίστου, παραμένει στην ηγεσία του κόμματος, χωρίς να έχει απέναντί του ανθυποψήφιο, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τη συνέχιση της παρουσίας του στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας για την επόμενη πενταετία. Το ίδιο ισχύει και για τον Πέτρο Κουντουρέσιη, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, επίσης χωρίς αντίπαλο.

BEST OF TOTHEMAONLINE