ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΕΜΑ ΓΛΩΣΣΑΡΙΟΥ: Μας έκλεισε το τηλέφωνο ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών

ΘΕΜΑ ΓΛΩΣΣΑΡΙΟΥ: Μας έκλεισε το τηλέφωνο ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών

Στην άμεση διακοπή της τηλεφωνικής μας συνομιλίας, προχώρησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, όταν κατόπιν δημοσιεύματος της εφημερίδας «Σημερινή», αποπειραθήκαμε να του δώσουμε το βήμα για τα όσα του προσάπτονται.

Του Μιχάλη Μενελάου

Δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας «Σημερινή» (24/06), αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, Γιώργος Φράγκος, σε συνάντηση που είχε η Ένωση Συντακτών με τον ΟΑΣΕ και την αντίστοιχη Ένωση των Τ/κ, στο Λήδρα Πάλας, ψιθύρισε το αυτί του Γιώργου Θεοδούλου, όταν ο δεύτερος εξέφρασε την αντίρρησή του στην ψήφιση μνημονίου για την δημιουργία γλωσσαρίου, πως «δεν θα μου ττουμπάρεις εσύ την συνάντηση».

Ο κύριος Θεοδούλου, τότε φανερά ενοχλημένος είπε στη συνάντηση: «εδώ κύριοι συζητάμε για την ελευθερία του Τύπου και ο Πρόεδρός μας επιχειρεί να με φιμώσει», ενώ μετά την τοποθέτησή του αποχώρησε της αίθουσας.

Για τον λόγο τούτο, επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, κύριο Γιώργο Φράγκο, ούτως ώστε να ακούσουμε και τη δική του εκδοχή περί του γεγονότος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΓΛΩΣΣΑΡΙ: Ακυρώνει τους πάντες ο Εκ. του ΟΑΣΕ – «Ήταν ενήμεροι από το καλοκαίρι του 2017»

Κατά την τηλεφωνική μας συνομιλία ημερομηνίας 24/06/18 στις 15:01, ο κ. Φράγκος απέφυγε να τοποθετηθεί για το επίμαχο ζήτημα και αρκέστηκε μόνο στο να εκτοξεύσει πυρά εναντίον της εφημερίδας «Σημερινή».

Συγκεκριμένα ανάφερε, «η ‘Σημερινή’ πρώτα να μας παίρνει και να λαμβάνει και την άποψη μας και μετά να κάνει ρεπορτάζ. Εν γίνεται να παραβιάζει την δεοντολογία. Πρώτα να γράφει θκυο φορές τζιαί άμαν το γράψει τζιαί ύστερα να ζητά την γνώμη μας. Αυτό να μεταφέρεις. Δεν έχω να κάμω καμία δήλωση στην ‘Σημερινή’. Η ‘Σημερινή΄ εν πόλεμο που κάμνει».

Όταν προσπαθήσουμε να υπενθυμίσουμε στον κύριο Φράγκο πως τηλεφωνούσαμε εκ μέρους της ιστοσελίδας ToThemaOnline, εκείνος μας έκλεισε το τηλέφωνο -χωρίς να μας προειδοποιήσει- φανερά ενοχλημένος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ο πρόεδρος της ΕΣΚ Γ. Φράγκος διαψεύδεται για το γλωσσάριο της εισβολής – Ηχητικό ντοκουμέντο - VIDEO

Αυτούσια η τηλεφωνική στιχομυθία με τον Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου:

Γ.Φ: «Έλα…»
Μ.Μ.: «Καλησπέρα σας κ. Φράγκο, Μιχάλης Μενελάου από το ThemaOnline σας τηλεφωνώ, επιστρέψατε από το Πεκίνο;».
Γ.Φ.: «Όι φίλε μου, είμαι Πεκίνο ακόμα εν μπορώ να σου μιλήσω, λυπούμαι».
Μ.Μ.: «Θα ήθελα κάποιες δηλώσεις σας για το γλωσσάριο, επειδή έκανε σήμερα ένα δημοσίευμα η «Σημερινή» και θα ήθελα και τη θέση σας πάνω στο συγκεκριμένο»
Γ.Φ.: «Η ‘Σημερινή’ πρώτα να μας παίρνει και να λαμβάνει και την άποψη μας και μετά να κάνει ρεπορτάζ. Εν γίνεται να παραβιάσει την δεοντολογία. Πρώτα να γράφει θκυο φορές τζιαι άμαν το γράψει τζιαι ύστερα να ζητά την γνώμη μας. Αυτό να μεταφέρεις. Δεν έχω να κάμω καμία δήλωση στην ‘Σημερινή’. Η ‘Σημερινή΄ εν πόλεμο που κάμνει».
Μ.Μ.: «Μα δεν είμαστε η ‘Σημερινή΄, είμαστε το ThemaOnline»

Σε αυτό το σημείο ο κύριος Φράγκος τερμάτισε την τηλεφωνική μας συνομιλία απροειδοποίητα, φανερά ενοχλημένος, χωρίς να τοποθετηθεί επί του ζητήματος.

Να σημειωθεί ότι η "Σημερινή" επικαλέστηκε δυο δημοσιεύματα του ThemaOnline, τα οποία απεκάλυπταν επίσημη επλοκή της Επιτροπής Δεοντολογίας στις διεργασίες για δημιουργία γλωσσαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΕΣΚ για το γλωσσάριο – «Ξεκαθαρίσαμε ότι εκπίπτει των δικαιοδοσιών»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top