ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΛΩΣΣΑΡΙ: «Ο πρόεδρος της ΕΣΚ επιχειρεί να μας φιμώσει» - Δηλώσεις Θεοδούλου στο ThemaOnline

ΓΛΩΣΣΑΡΙ: «Ο πρόεδρος της ΕΣΚ επιχειρεί να μας φιμώσει» - Δηλώσεις Θεοδούλου στο ThemaOnline

Στο ThemaOnline για το περιστατικό που σημειώθηκε σε Συνάντηση της Ένωσης Συντακτών και του ΟΑΣΕ στο Λήδρα Πάλας, τοποθετήθηκε ο κύριος Γιώργος Θεοδούλου, μέλος της ΕΣΚ.

Του Μιχάλη Μενελάου

Κατόπιν δημοσιεύματος στην εφημερίδα 'Σημερινή', το ΤhemaOnline επικοινώνησε με τον κύριο Θεοδούλου, ο οποίος ανέφερε πως στη συνάντηση με τον ΟΑΣΕ, ημερομηνίας 25/04, ήταν παρόντες πέραν των μελών των Ενώσεων Συντακτών των δυο κοινοτήτων και άλλα πρόσωπα, όπως η δημοσιογράφος Ραλλή Παπαγεωργίου.

Ο κ. Θεοδούλου ανέφερε πως «δεν κατάλαβα πως θα ήταν τόσο επίσημο» και πως το αντιλήφθηκε όταν οι παρευρισκόμενοι εισήλθαν της αίθουσας.

Θέμα της συνάντησης ήταν ελευθερία του Τύπου και αφότου κατηγόρησαν τη Ρωσία και διάφορες Αραβικές χώρες για την φίμωση των δημοσιογράφων, τον λόγο έλαβε ο κύριος Θεοδούλου για να τους αναφέρει πως ξέχασαν την Τουρκία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΓΛΩΣΣΑΡΙ: Ακυρώνει τους πάντες ο Εκ. του ΟΑΣΕ – «Ήταν ενήμεροι από το καλοκαίρι του 2017»

Τότε ήταν που παρατήρησε ένα έγγραφο να κυκλοφορεί στο τραπέζι το οποίο δόθηκε στα Αγγλικά από τον ΟΑΣΕ.

Ο κύριος Θεοδούλου, ρώτησε κατά πόσον υπάρχει η μετάφραση του εγγράφου στα Ελληνικά, καθώς υπάρχουν μέλη της Ένωσης που δεν γνωρίζουν και τόσο καλά Αγγλικά, όπως και μέλη της αντίστοιχης τ/κ Ένωσης.

Παράλληλα ο κύριος Θεοδούλου, είπε χαρακτηριστικά πως «δεν είπατε τίποτα για μνημόνιο» ενώ τόνισε πως τέτοιο έγγραφο δεν πέρασε για έγκριση από το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών.

Το λόγο έλαβε τότε εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την Ελευθερία του Τύπου, Αρλέμ Ντεζίρ, ο οποίος είπε πως «αυτό είναι δικό σας θέμα. Δεν μας ενδιαφέρει το τί κάνετε εσωτερικά των Ενώσεων».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η συνάντηση γινόταν με μεταφραστές και οι παρευρισκόμενοι είχαν, ο καθένας, ένα ζευγάρι ακουστικά για να ακούει την μετάφραση του τι ακριβώς λέγεται στη συνάντηση.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΚΥΠΡΟΣ: Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελευθεροτυπίας «εμπλέκει» την Ε.Δ.Δ. στο γλωσσάριο της φίμωσης - ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Καθώς μιλούσε ακόμη ο Αρλέμ Ντεζίρ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, Γιώργος Φράγκος, σηκώθηκε από τη θέση του και πήγε κοντά στον κύριο Θεοδούλου, όπου αφού του έβγαλε τα ακουστικά του είπε «δεν θα μου ττουμπάρεις εσύ τη συνάντηση. Αν θέλεις ψήφισ' το, αν θέλεις μεν το ψηφίσεις».

Τότε, όπως μας ανέφερε ο κύριος Θεοδούλου, φανερά ενοχλημένος, άρπαξε το μικρόφωνο, πήρε τον λόγο και είπε «εδώ κύριοι συζητάμε για την ελευθερία του Τύπου και ο Πρόεδρός μας επιχειρεί να με φιμώσει».

Χωρίς τα υπόλοιπα μέλη και οι παρευρισκόμενοι να πουν λέξη, ο κύριος Θεοδούλου αποχώρησε από τη συνάντηση, ενώ όπως ανέφερε στο ThemaOnline, το περιστατικό δημοσιεύθηκε αρχικά στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» και δεν είναι ένα περιστατικό που τώρα βλέπει το φως της δημοσιότητας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ο πρόεδρος της ΕΣΚ Γ. Φράγκος διαψεύδεται για το γλωσσάριο της εισβολής – Ηχητικό ντοκουμέντο - VIDEO

Απειλή για αποβολή του από την Ένωση

Όπως περιγράφει ο κύριος Θεοδούλου στο ThemaOnline, την επόμενη φορά που πραγματοποιήθηκε συνεδρία του ΔΣ της ΕΣΚ, ο κύριος Θεοδούλου ρώτησε εάν το έγγραφο μεταφράστηκε στα Ελληνικά, με τον Πρόεδρο της Ένωσης να αναφέρει πως «είναι σχεδόν έτοιμο και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας, μόλις τελειώσει».

Παράλληλα ο κύριος Θεοδούλου, ήγειρε ζήτημα για την πρόθεση της υπογραφής του Μνημονίου.

Ο κύριος Φράγκος του απάντησε, αναφέροντάς του πως τα μέλη του ΔΣ γνώριζαν πως θα υπογραφόταν το Μνημόνιο και πως εγκρίθηκε ομόφωνα από τη συνάντηση με τον ΟΑΣΕ καθώς ήταν παρόντα έξι από τα εννέα μέλη και ένα αναπληρωματικό μέλος.

Πέραν τούτου ο κύριος Φράγκος, απευθυνόμενος στον Θεοδούλου (σύμφωνα πάντα με τα όσα μας είπε ο δεύτερος), του είπε «σου επιστώ την προσοχή στο άρθρο 11 του καταστατικού». Άρθρο, το οποίο, όπως μας εξήγησε ο κύριος Θεοδούλου, αναφέρει πως εάν δεν τηρεί ένα μέλος του ΔΣ τις αποφάσεις ή αντιπαλεύεται τις αποφάσεις του ΔΣ, μπορεί το Διοικητικό Συμβούλιο να τον αποβάλει, κατόπιν ψηφοφορίας.

Σχολιάζοντας το πιο πάνω ο κύριος Θεοδούλου μας ανέφερε χαρακτηριστικά «ας με αποβάλει», ενώ τόνισε πως δεν θα σταματήσει να μάχεται για το δίκιο.

Εδώ να σημειώθει ότι το ThemaOnline τηλεφώνησε στον κ. Φράγκο για να του δώσει το βήμα και να τον καλέσει να τοποθετηθεί σε όλα τα πιο πάνω, ωστόσο, αρνήθηκε να το πράξει, ενώ μας έκλεισε το τηλέφωνο απροειδοποίητα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ: Η ΕΣΚ κάνει λόγο για άμεση εμπλοκή της Επιτροπής Δεοντολογίας στο γλωσσάριο της εισβολής

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top