ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Η αποτίμηση του ΔΗΣΥ για τις εκλογές στην Τουρκία

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Η αποτίμηση του ΔΗΣΥ για τις εκλογές στην Τουρκία

Την ελπίδα ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα τερματίσει την πολιτική των εντάσεων και των προκλήσεων εξέφρασε το πρωί της Δευτέρας (25/6) ο Δημήτρης Δημητρίου.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, σε μια πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος, σημείωσε την ελπίδα ότι με τη νέα εντολή, ο Τούρκος πρόεδρος θα αντιμετωπίσει το Κυπριακό με σύνεση.

Τέλος, ο κ. Δημητρίου χαρακτηρίζει «κύριο ζητούμενο» το άνοιγμα του δρόμου για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και εξέφρασε την ευχή η Άγκυρα να συναινέσει με την αποστολή προσωπικότητας από τον Αντόνιο Γκουτέρες.

Αυτούσια η δήλωση:

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Τουρκία. Η επικράτηση του Ταγίπ Ερντογάν, τόσο για την Προεδρία της χώρας όσο και του κόμματός του στο Κοινοβούλιο, δεν σημαίνει και την αυτόματη επίλυση όλων των ανοικτών ζητημάτων, χωρίς την πραγματική πολιτική στροφή στην πολιτική του Τούρκου Προέδρου.

Η πολιτική προσέγγιση, των εντάσεων και των προκλήσεων, ελπίζουμε ότι θα τερματιστεί και ο Ταγίπ Ερντογάν, με την νέα εντολή που έλαβε, θα αντιμετωπίσει ζητήματα όπως το Κυπριακό, τις σχέσεις καλής γειτονίας αλλά και τις σχέσεις της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση με σύνεση και με τρόπο που θα συμβάλλουν στην ομαλότητα και στην ειρήνη στην περιοχή.

Κύριο ζητούμενο πλέον στο Κυπριακό, μετά και τις τουρκικές εκλογές, είναι το άνοιγμα του δρόμου για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Ευχόμαστε ότι η Άγκυρα θα συναινέσει με την κάθοδο Εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ώστε να διερευνηθούν οι προθέσεις των εμπλεκομένων μερών – με την ετοιμότητα της δικής μας πλευράς να είναι δεδομένη- και να καταστεί εφικτή η επανέναρξη του διαλόγου.

Λευκωσία, 25 Ιουνίου 2018

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE