ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΛΩΣΣΑΡΙ: «Παυλίδης και Χριστοφίδης οφείλουν να παραιτηθούν» - Τοποθέτηση Διευθυντή Σύνταξης «Φιλελευθέρου»

ΓΛΩΣΣΑΡΙ: «Παυλίδης και Χριστοφίδης οφείλουν να παραιτηθούν» - Τοποθέτηση Διευθυντή Σύνταξης «Φιλελευθέρου»

Με αφορμή την επιστολή 165 επαγγελματιών δημοσιογράφων ως αντίδραση στο υπό διαμόρφωση «Γλωσσάρι» τοποθετείται ο Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος».

Με σχόλιό του στη στήλη «Εν ολίγοις» της καθημερινής εφημερίδας, ο Άριστος Μιχαηλίδης τονίζει ότι μετά την επιστολή, «ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Γιώργος Παυλίδης οφείλει να απολογηθεί και να παραιτηθεί πραγματικά και οριστικά».

Μάλιστα, τονίζει ότι οφείλει να παραιτηθεί «σε αυτόν που τον διόρισε και όχι στα μέλη της Επιτροπής, για να λέει μετά ότι δεν αποδέχτηκαν την παραίτησή του».

Ο κ. Μιχαηλίδης υποστηρίζει ότι «μαζί του οφείλει να παραιτηθεί και ο Χρίστος Χριστοφίδης», Ταμίας της Επιτροπής Δεοντολογίας, «ο οποίος έκανε τις επαφές με τον ΟΑΣΕ εκ μέρους της Ε.Δ.Δ. και της Ε.Σ.Κ. αλλά όταν οι πρόεδροι των δύο οργάνων δημοσίως έλεγαν ότι το κάνει υπό την προσωπική του ιδιότητα, αυτός σιώπησε».

Υπενθυμίζεται ότι εκατόν εξήντα πέντε επαγγελματίες δημοσιογράφοι υπογράφουν επιστολή με την οποία απορρίπτουν «λίστες με επιλεγμένες λέξεις» και τονίζουν ότι η εμπλοκή των δύο Οργανώσεων στις συζητήσεις αυτό-ακυρώνουν τον ρόλο και την αποστολή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ThemaOnline δημοσίευσε έγγραφα τα οποία αποδείκνυαν την εμπλοκή ΕΣΚ και ΕΔΔ στην ετοιμασία του «Γλωσσαρίου».

Αυτούσιο το σχόλιο του Διευθυντή Σύνταξης της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος»:

Εκατόν εξήντα πέντε επαγγελματίες δημοσιογράφοι υπογράφουν επιστολή και υποδεικνύουν ότι δεν ανέχονται «από την Ένωση Συντακτών Κύπρου, από την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και από οποιονδήποτε άλλο, να επεξεργάζεται λίστες με επιλεγμένες λέξεις», θεωρούν «επικίνδυνη ακόμη και τη συζήτηση» αυτών των ιδεών, που οδηγούν στο «πατρονάρισμα της δημοσιογραφίας», και «εκφράζουμε έκπληξη για την ευκολία με την οποία οι δύο οργανώσεις μπήκαν σε διάλογο για το «Γλωσσάρι» καθώς η ανάμειξή τους σε τέτοιου είδους συζητήσεις αποτελεί αυτο-ακύρωση του ρόλου και της αποστολής τους.»

Μετά από αυτό, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Γιώργος Παυλίδης, που ονόμαζε fake news τη σχετική είδηση της Σημερινής, η οποία τελικά είναι επιβεβαιωμένη, οφείλει να απολογηθεί και να παραιτηθεί πραγματικά και οριστικά. Σε αυτόν που τον διόρισε να παραιτηθεί κι όχι θεατρινίστικα στα μέλη της Επιτροπής, για να λέει μετά ότι δεν αποδέχτηκαν την παραίτησή του.

Μαζί του οφείλει να παραιτηθεί και ο Χρίστος Χριστοφίδης ο οποίος έκανε τις επαφές με τον ΟΑΣΕ εκ μέρους της Επιτροπής Δεοντολογίας και της Ένωσης Συντακτών, αλλά όταν οι πρόεδροι των δύο οργάνων δημοσίως έλεγαν ότι το κάνει υπό την προσωπική του ιδιότητα, αυτός σιώπησε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top