ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν οι κατατάξεις των νεοσύλλεκτων στην Εθνική Φρουρά - «Λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα»

Ξεκίνησαν οι κατατάξεις των νεοσύλλεκτων στην Εθνική Φρουρά - «Λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα»

Ικανοποίηση για την προσέλευση νεοσυλλέκτων για κατάταξη στην Εθνική Φρουρά, εξέφρασε ο Υπουργός Αμυνας Σάββας Αγγελίδης.

Ο Υπουργός επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας (2/7), μαζί με τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ, το ΚΕΝ Λάρνακας και ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Κέντρου για τη διαδικασία κατάταξης των νεοσυλλέκτων.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός καλωσόρισε τους νεοσύλλεκτους στη «μεγάλη οικογένεια της Εθνικής Φρουράς» και διαβεβαίωσε «τόσο τους ίδιους όσο και τις οικογένειες τους ότι έχουν δοθεί όλες οι οδηγίες και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η υγεία, η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα τους αλλά και ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια τους».

Ο Υπουργός ανέφερε ότι «είναι μια θητεία 14 μηνών και οι νεοσύλλεκτοι πρέπει να εκμεταλλευθούν όλες τις εμπειρίες και τις γνώσεις από την εκπαίδευση, έτσι ώστε να θωρακιστούν για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν μετέπειτα στη κοινωνία».

Οσον αφορά τη διαδικασία κατάταξης, ο κ. Αγγελίδης είπε πως «φαίνεται ότι όλα βαίνουν ομαλώς» και ανέφερε ότι την Δευτέρα (2/7) αναμένεται να καταταγούν περίπου 200 νεοσύλλεκτοι, ενώ μέχρι και την Παρασκευή (6/7) θα περάσουν τις πύλες του ΚΕΝ Λάρνακας γύρω στις 2 χιλιάδες νέοι στρατεύσιμοι.

Σημείωσε ότι «φαίνεται πως κάποιοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση και κατατάσσονται την τελευταία ημέρα, γεγονός που δημιουργεί κάποια δυσκολία στους εκπαιδευτές και στα σημεία κατάταξης, αλλά θα το λύσουμε».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Αμυνας συνεχάρη τους 100 περίπου νεοσυλλέκτους που μετέβησαν μέχρι τις 11 το πρωί στο ΚΕΝ Λάρνακας για να καταταγούν, γιατί όπως εξήγησε «ενώ γνώριζαν αυτή τη διαδικασία, ήρθαν με το χαμόγελο, έτοιμοι να υπηρετήσουν και αυτό είναι ένα ευχάριστο γεγονός».

Σε ερώτηση κατά πόσον υπάρχουν κρούσματα φυγοστρατίας, ο Σάββας Αγγελίδης είπε πως με το τέλος της κατάταξης θα διαφανεί εάν υπάρχει τέτοιο θέμα και πρόσθεσε πως «λαμβάνονται μέτρα συνεχώς και η προσπάθεια μας είναι να μειωθεί».

Πρόσθεσε ότι «η μείωση της θητείας από μόνη της έχει εξυπηρετήσει τη μείωση της φυγοστρατίας, ωστόσο φαίνεται ότι το σύστημα χρειάζεται και άλλη αλλαγή έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα μειώνεται συνεχώς η φυγοστρατία και δεν θα θυματοποιούνται όσοι έχουν πραγματικό πρόβλημα».

Ερωτηθείς σχετικά, ο Υπουργός παραδέχθηκε πως «πρόσφατα με τη δημιουργία Επιτροπής για την ψυχιατρική ικανότητα έχει τροποποιηθεί ο Κανονισμός και θα προσπαθήσουμε να δούμε τα συν και τα πλην αυτού του νέου θεσμού. Θα προβαίνουμε συνεχώς σε ενέργειες έτσι ώστε να μειωθεί το φαινόμενο της φυγοστρατίας».

Σημειώνεται ότι η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου και στη συνέχεια θα δοθεί στους στρατιώτες άδεια μέχρι τις 20 του μήνα οπότε θα επιστρέψουν στα ΚΕΝ για να τους δοθούν οι ειδικότητες.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top