ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καδής: «Η προστασία του περιβάλλοντος να είναι στο επίκεντρο αποφάσεων και επιλογών μας»

Καδής: «Η προστασία του περιβάλλοντος να είναι στο επίκεντρο αποφάσεων και επιλογών μας»

Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη για αλλαγή στις συμπεριφορές και τις συνήθειές μας, αν θέλουμε όχι μόνο να διατηρήσουμε αλλά  να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής στον πλανήτη μας και να προστατέψουμε το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, υπογραμμίζοντας πως "η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των οποιωνδήποτε αποφάσεων και επιλογών μας".

Σε χαιρετισμό του στο Φεστιβάλ «Περιβάλλον Συγγνώμη», ο κ. Καδής ανέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ, πως είναι πλέον πασιφανές ότι η προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας είναι άμεσα συνυφασμένη, όχι μόνο με την ποιότητα ζωής των ανθρώπων αλλά και με την ίδια την ύπαρξή μας στον πλανήτη. Τα λάθη του παρελθόντος και η κακοδιαχείριση του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο, έχει οδηγήσει σε  τεράστια παγκόσμια προβλήματα, όπως η αλλαγή του κλίματος, η ρύπανση των πολύτιμων υδάτινων πόρων μας, η εξαφάνιση φυτών, ζώων και εντόμων, σημείωσε.

Επεσήμανε πως "όλοι είμαστε μέρος της λύσης, ως άτομα, οργανισμοί, επιχειρήσεις, οργανώσεις, αρχές και κυβερνήσεις. Όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε, ώστε να μειωθεί ο αντίκτυπος που συνολικά και ατομικά έχουμε στο περιβάλλον".

Ο κ. Καδής ανέφερε πως "Μη Κυβερνητικές Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, όπως η Πράσινη Ασπίδα  συμβάλλουν τα μέγιστα προς τον σκοπό αυτό. Τα θέματα τα οποία θίγονται μέσα από το έντυπο της Πράσινης Ασπίδας και μέσα από τις δράσεις της, είναι βγαλμένα από την κυπριακή καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο νησί".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top