Δημιουργία Εγχειριδίου Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας από την Εκστρατεία “Rethink”

Δημιουργία Εγχειριδίου Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας  από την Εκστρατεία “Rethink”

Οι εταίροι του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Rethink (Reduce-Reuse-Recycle) “Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για τη Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση των Αποβλήτων στην Κύπρο”, έχουν δημιουργήσει το αρκετά πρωτοποριακό για τα δεδομένα της Κύπρου “Εγχειρίδιο Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας”.

 

Στόχος του συγκεκριμένου Εγχειριδίου είναι η ενημέρωση των Δημοσιογράφων και των ΜΜΕ για τις αρχές της Μείωσης, Επαναχρησιμοποίησης και Ανακύκλωσης των αποβλήτων, την υφιστάμενη κατάσταση στην Κύπρο και τις εξελίξεις και τάσεις στον τομέα διαχείρισης των αποβλήτων στην Κύπρο και το Εξωτερικό. Το Εγχειρίδιο μπορεί να λειτουργήσει και ως βοήθημα για τους φοιτητές σχολών δημοσιογραφίας και ΜΜΕ.

Το Εγχειρίδιο εκδόθηκε από την Green Dot Κύπρου. Τη γενική επιμέλεια είχε ο κ. Γιώργος Παυλίδης ενώ κείμενα για το εγχειρίδιο έγραψαν οι Γιώργος Παυλίδης, Άρτεμις Παλαιογιάννη – Μπέλλου, Γιώργος Κίρκος, Σάκης Θεοδοσίου και Κυριάκος Παρπούνας. Ο σχεδιασμός του Εγχειριδίου έγινε από την Appios Communications. Η εκτύπωση του Εγχειριδίου έγινε με την οικονομική στήριξη της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Οι εταίροι της Εκστρατείας Rethink ευελπιστούν ότι το συγκεκριμένο Εγχειρίδιο θα λάβει την απαιτούμενη προσοχή και θα αξιοποιηθεί από κάθε ενδιαφερόμενο φορέα και επαγγελματία στο χώρο της Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας. Έτσι, θα υπάρξει μια πιο έγκυρη, έγκαιρη και συστηματική ενημέρωση των κυπρίων πολιτών στα θέματα ορθής διαχείρισης των αποβλήτων τους και των αρνητικών συνεπειών που η λανθασμένη διαχείρισή τους εγκυμονεί.

Το Εγχειρίδιο έχει ήδη αποσταλεί σε Πανεπιστήμια, Βιβλιοθήκες Πανεπιστημίων, Εφημερίδες, Τηλεοπτικούς και Ραδιοφωνικούς Σταθμούς και Ηλεκτρονικά Έντυπα. Επίσης, είναι διαθέσιμο διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του προγράμματος Rethink www.rethink.com.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE