ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονόλεπτη σιγή από το Σώμα της Βουλής για τα θύματα της φονικής φωτιάς στην Αττική

Μονόλεπτη σιγή από το Σώμα της Βουλής για τα θύματα της φονικής φωτιάς στην Αττική

Τη θλίψη των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων για την τραγωδία στην Ελλάδα, εξέφρασε την Παρασκευή 27/07, από το βήμα της έκτακτης συνεδρίας της Ολομέλειας, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Σε αναφορά του κατά την έναρξη της συνεδρίας της Ολομέλεια, η οποία θα τοποθετείτο επί τρεις αναπομπές νόμων του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Συλλούρης είπε ότι «είναι φτωχό ακόμη και το ελληνικό λεξιλόγιο για να βρεθούν λέξεις που να μπορούν να εκφράσουν τη βαθιά οδύνη μας για την ανείπωτη τραγωδία και το σπαραγμό που βιώνει ο Ελληνικός ως αποτέλεσμα του πύρινου ολέθρου που έπληξε περιοχές της Αττικής».

«Ένας ακόμη μαύρος Ιούλης που αφήνει πίσω του νεκρούς, τραυματίες, πληγέντες, αγνοούμένους. Ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια και τους κόπους μιας ζωής, οικισμούς που εξαφανίστηκαν», πρόσθεσε.

Ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση στον οποίο μετέφερε τη συμπαράσταση της Βουλής των Αντιπροσώπων στο δράμα του ελληνικού λαού και πρόσθεσε ότι κατά την προ τριών ημερών επίσημη επίσκεψη στη Σερβία, οι πυρκαγιές στην Αττική ήταν το πρώτο θέμα που συζήτησε με τους εκεί συνομιλητές του που επίσης του ζήτησαν να μεταφέρουν την οδύνη αλλά και τη συμπαράσταση τους στους Έλληνες αδελφούς.

«Θα ήθελα και από αυτό εδώ το βήμα να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων των μελών της Βουλής προς τον ελληνικό λαό και ειδικότερα προς τους οικείους των αδικοχαμένων θυμάτων, καθώς και τις θερμότερες ευχές μας για σύντομη ανάρρωση στους τραυματίες», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ακόμη ότι «θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην εξάρουμε την τόλμη και την αυτοθυσία των μελών του ελληνικού πυροσβεστικού Σώματος, των συναδέλφων τους από την Κύπρο και από άλλα ευρωπαϊκά κράτη που έτρεξαν τόσο πρόθυμα να συνδράμουν καθώς και τους πάμπολλους εθελοντές που απέδειξαν για ακόμη μια φορά το μεγαλείο της ανθρωπιάς».

Μετά την αναφορά του Προέδρου της Βουλής, το Σώμα τήρησε μονόλεπτη σιγή εις μνήμη των αδικοχαμένων Ελλήνων αδελφών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top