ΕΛΛΑΔΑ

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων - «Πολλά παιδιά» - VIDEO

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων - «Πολλά παιδιά» - VIDEO

Συνεχίζεται σε στεριά και θάλασσα η ακούραστη προσπάθεια των ομάδων έρευνας και διάσωσης να εντοπίσουν αγνοούμενους από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Πυροσβέστες και εθελοντές κατεβαίνουν σε απόκρημνες χαράδρες, αναζητώντας επί ώρες ακόμα και το παραμικρό σημάδι ανθρώπινης παρουσίας.

«Οι άνδρες της ΕΜΑΚ ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα κτίρια αλλά και τα δύσβατα σημεία της περιοχής. Αν και πλέον οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων έχουν εξανεμιστεί, εκείνοι συνεχίζουν την τιτάνια προσπάθειά τους. Είναι η έβδομη ημέρα από το ξέσπασμα της φονικής πυρκαγιάς και ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει αδιευκρίνιστος»

Είναι άριστα εκπαιδευμένοι, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάθε εμπόδιο και κάθε τραγωδία. Όμως κάποιες στιγμές φτάνουν κι αυτοί στα όριά τους.

Η παραδοχή του Γιάννη Κολοβού, επιπυραγού με μεγάλη εμπειρία σε καταστροφές όπως το τσουνάμι στην Ταϊλάνδη και η πτώση του Helios, είναι συγκλονιστική:

«Έχω συμμετάσχει και σε άλλες επιχειρήσεις παρόμοιες. Αυτό που με λυπεί περισσότερο, όμως, σ' αυτή την περίπτωση, είναι ότι η αναλογία ανηλίκων είναι πάρα πολύ μεγάλη σε σχέση με τον πληθυσμό που έχει χάσει τη ζωή του».

Δημοσιογράφος: «Είδατε πολλά παιδιά».

Γ. Κολοβός: «Ναι, πολλά παιδιά. Δυστυχώς».

«Αυτό που μας χαροποιεί, όσο μπορούμε να πούμε για χαροποίηση σε ένα τέτοιο συμβάν, είναι ότι ναι μεν είχαμε αρκετά θύματα, αλλά είχαμε και πάρα πολλούς ζωντανούς που απεγκλωβίσαμε», σημειώνει από την πλευρά του στο euronews ο επίσης εμπειρότατος επιπυραγός της ΕΜΑΚ Γεώργιος Καύκας.

Η εξέλιξη των ερευνών έχει τεράστια σημασία για δεκάδες οικογένειες που συνεχίζουν να αναμένουν με αγωνία μια είδηση για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Παρακολουθήστε το βίντεο κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

gr.euronews.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Μοιράσου αυτό το άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top