ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ: Επικαιροποιούνται σχέδια για τη διαχείριση κρίσεων - Αποφάσεις Υπουργικού

ΚΥΠΡΟΣ: Επικαιροποιούνται σχέδια για τη διαχείριση κρίσεων - Αποφάσεις Υπουργικού

Σε επικαιροποίηση των σχεδίων και μελετών που αφορούν σε θέματα διαχείρισης κρίσεων θα προχωρήσει η  Κυβέρνηση.

Η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την επικαιροποίηση των σχεδίων και μελετών όλων των κυβερνητικών Τμημάτων που αφορούν σε θέματα διαχείρισης κρίσεων.

Πρόσθεσε ότι μετά από εισήγηση του Υπουργού Εσωτερικών και η οποία εγκρίθηκε και αφορά στη διαχείριση των εθελοντών υπό την καθοδήγηση του Επιτρόπου Εθελοντισμού και της Πολιτικής Αμυνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισηγήθηκε την επικαιροποίηση όλων των μελετών και των σχεδίων που αφορούν σε πρόληψη και αντιμετώπιση θεμάτων πυρκαγιών ή άλλων φυσικών απειλών, προτείνοντας τη σύσταση υπουργικής επιτροπής η οποία αποτελείται από τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Γεωργίας, Εσωτερικών και Αμυνας.

Όπως εξήγησε, η υπουργική επιτροπή θα παρουσιάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόταση προκειμένου να αγοραστούν υπηρεσίες από ειδικό εμπειρογνώμονα για να παρουσιάσει συγκεκριμένη δομή για σύσταση ενιαίας στρατηγικής διαχείρισης κρίσεων, να επικαιροποιήσει τα υφιστάμενα σχέδια δράσης και να εντοπίσει κενά που παρουσιάζονται.
 
«Παρόλα τα βήματα που έχουμε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά της Σολέας δεν εφησυχάζουμε» είπε η κ. Βασιλείου, προσθέτοντας ότι  «παρόλα τα πολύ καλά αποτελέσματα διαχείρισης και αντιμετώπισης που είχαμε από τις υπηρεσίες μας αυτά τα δύο χρόνια πρέπει να γινόμαστε ακόμη καλύτεροι».
 
Πρόσθεσε ότι η μελέτη θα δείξει με ποιους τρόπους και μέσα μπορούμε να έχουμε αποτελεσματικότερη αξιοποίηση και απόδοση των διαθέσιμων μέσων και πόρων διασφαλίζοντας το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου μας.
 
Εξάλλου, η κ. Βασιλείου αναφέρθηκε και σε μια άλλη απόφαση που αφορά στη σύσταση του Αρχαιολογικού Μουσείου μετά τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και ότι έγινε ενημέρωση στο Υπουργικό Συμβούλιο για το Αρχαιολογικό Μουσείο και η προκήρυξη του διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβρη.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top