ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: 10 εκ. σε πρόστιμα έδωσαν το τελευταίο χρόνο οι Κύπριοι - ΓΡΑΦΗΜΑ

ΚΥΠΡΟΣ: 10 εκ. σε πρόστιμα έδωσαν το τελευταίο χρόνο οι Κύπριοι - ΓΡΑΦΗΜΑ

Δεν βάζουν μυαλό οι Κύπριοι οδηγοί και αυτό το συμπέρασμα εξάγεται αβίαστα από τον αριθμό των αδικημάτων που καταγράφηκε το 2017. Το αποτέλεσμα της απερίσκεπτης οδήγησης, καθώς και άλλων παραγόντων ήταν να καταγραφούν στη «λίστα θανάτου» 54 ονόματα σε 51 δυστυχήματα.

Του Στέλιου Στυλιανού

Οι εκστρατείες της Τροχαίας είναι δεκάδες καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με σκοπό και στόχο την μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων και την απώλεια ζωών, ενώ για συμμόρφωση των οδηγών είναι χιλιάδες τα εξώδικα που εκδόθηκαν. Συγκεκριμένα το 2017, καταγγέλθηκαν οδηγοί για 192.969 αδικήματα, με κυριότερο -με μεγάλη διαφορά- την υπέρβαση ορίου ταχύτητας.

Πολλές είναι οι καταγγελίες και μεγάλο το ποσό που «κατατέθηκε» στα ταμεία του κράτους, αφού για το 2017 εισπράχθηκαν από τα τροχαία αδικήματα 9.983.600 ευρώ.

Βέβαια, δεν καταλήγει όλο το ποσό στο κράτος, αφού όπως πληροφορούμαστε, όσα αδικήματα παραβιάζουν την νομοθεσία (ραντάρ, κινητό, ζώνη) μπαίνουν στα ταμεία της Κυβέρνησης, ενώ τα υπόλοιπα που αφορούν παραβάσεις κανονισμών της τροχαίας (περί τροχαίας κίνησης κανονισμοί) καταλήγουν στις τοπικές Αρχές (Κοινότητες, Δήμοι).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που εξασφάλισε η ιστοσελίδα μας από τα 9.983.600 ευρώ που εισπράχθηκαν το 2017 και αφορούσαν 192.969 αδικήματα έγιναν οι ακόλουθες παραβάσεις:

1) Όριο ταχύτητας (ραντάρ)- 102.648

2) Ζώνη ασφαλείας – 15.172

3) Ελεύθερα χέρια (κινητό)- 14.949

4) Αλκοόλ (υπέρβαση ορίου)- 5.506

5) Παράβαση σηματοδότη(κόκκινο φανάρι)- 4497

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top