ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Την παντρεύτηκε αλλά δεν ήξερε το πραγματικό όνομά της- Καταδικάστηκε σε φυλάκιση

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Την παντρεύτηκε αλλά δεν ήξερε το πραγματικό όνομά της- Καταδικάστηκε σε φυλάκιση

Παντρεύτηκε γυναίκα με το όνομα που την γνώρισε, όμως στην συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι το δεν ένα το πραγματικό της όνομα, αλλά της αδελφής της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», Ελλαδίτης παντρεύτηκε αλλοδαπή από το Βιετνάμ με το όνομα που την γνώρισε, ωστόσο, κατά την διάρκεια της συνήθους συνέντευξης στο Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, η γυναίκα παραδέχθηκε ότι ήρθε στην Κύπρο με το όνομα της αδελφής της.

Ωστόσο, ο Ελλαδίτης, προτίθεται να την παντρευτεί εκ νέου με το πραγματικό της όνομα, αλλά θα πρέπει να κάνει υπομονή για οκτώ μήνες, όταν η γυναίκα από το Βιετνάμ αποφυλακιστεί, αφού το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, την επέβαλε την Δευτέρα (6/8) οκτάμηνη ποινή.

Η αλλοδαπή, ήρθε στην Κύπρο και εργάστηκε για αρκετά χρόνια, αλλά όταν έληξε η άδεια παραμονής και εργασίας της, έφυγε για την πατρίδα της, και εξασφάλισε άλλο διαβατήριο με το όνομα της αδελφής της και ήρθε ξανά.

Όταν ήρθε ξανά, σύναψε γάμο με Ελλαδίτη υπήκοο και ζήτησε άδεια παραμονής στην Κύπρο ως Ευρωπαίος πολίτιδος.

Ωστόσο αποκαλύφθηκε η απάτη της κατά τον συνήθη έλεγχο στο Τμ. Μετανάστευσης, με την ίδια να παραδέχεται ότι βρισκόταν στην Κύπρο με το όνομα της αδελφής της και πως ο σύζυγός της δεν γνώριζε αυτή τη λεπτομέρεια, όταν την παντρεύτηκε.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και σχηματίστηκε υπόθεση εικονικού γάμου, πλαστογραφίας,  κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και ψευδούς ενόρκου δηλώσεως.

Η γυναίκα τέθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου παραδέχθηκε τις εναντίον της κατηγορίες, ακόμα και του εικονικού γάμου, αλλά ο γάμος φαίνεται να ήταν κανονικός απλά έγινε με άλλο όνομα, εξου και ο σύζυγός της προτίθεται να την παντρευτεί ξανά, με τον πραγματικό της όνομα αυτή την φορά.

Το δικαστήριο επέβαλε στην αλλοδαπή οκτώ μήνες φυλάκισης.

Σημειώνεται ότι είναι άγνωστο αν θα της επιτραπεί να μείνει στην Κύπρο μετά την αποφυλάκισή της, ή αν θα απελαθεί λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων στα οποία υπέπεσε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top