Ν. ΜΕΞΙΚΟ: Βρέθηκαν λείψανα αγοριού σε σημείο όπου δυο άνδρες κρατούσαν 11 παιδιά - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ν. ΜΕΞΙΚΟ: Βρέθηκαν λείψανα αγοριού σε σημείο όπου δυο άνδρες κρατούσαν 11 παιδιά - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα λείψανα ενός μικρού αγοριού εντοπίστηκαν σε ένα απομονωμένο συγκρότημα στην έρημο του Νέου Μεξικού, ανακοίνωσε την Τρίτη 07/08 η αστυνομία, λίγες ημέρες αφού έσωσαν από εκεί έντεκα υποσιτισμένα παιδιά.

Η αστυνομία επενέβη σε αυτό το συγκρότημα στις 3 Αυγούστου στο πλαίσιο της έρευνας για την απαγωγή ενός τρίχρονου παιδιού, του Αμπντούλ- Γάνι Ουάχαζ, από τον πατέρα του πριν μερικούς μήνες, εξήγησε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Τάος του Νέου Μεξικού.

Προς το παρόν δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα λείψανα, όπως ανακοίνωσε το σερίφης της κομητείας Τάος Τζέρι Χόγκριφι.

Ο πατέρας του αγοριού, ο Σίραζ Ουάχαζ, 39 ετών, συνελήφθη μαζί με έναν άλλον άνδρα, τον Λούκας Μόρτον, και εναντίον τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κακοποίηση παιδιών.

Εξάλλου σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη, τρεις γυναίκες που βρέθηκαν στο σημείο συνελήφθησαν, αλλά αργότερα αφέθηκαν ελεύθερες. Οι γυναίκες, που πιστεύεται ότι είναι μητέρες κάποιων από τα παιδιά, έχουν κατονομαστεί ως Τζάνι Λεβέιλ και Σαμπχάνα Ουάχαζ, 35 ετών, και Χούζραχ Ουάχαζ, 38 ετών.

Τα έντεκα παιδιά που εντοπίστηκαν στο αυτοσχέδιο συγκρότημα, που αποτελούταν από ένα υπόγειο τροχόσπιτο καλυμμένο με πλαστικό χωρίς τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, είναι ηλικίας ενός με 15 ετών τη φροντίδα τους έχουν αναλάβει οι κοινωνικές υπηρεσίες.

 «Βρήκαμε τα λείψανα χθες (Δευτέρα), την ημέρα των τέταρτων γενεθλίων του Άμπντουλ», επεσήμανε ο Χόγκριφι χθες Τρίτη.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Ουάχαζ είχε πει στη μητέρα του αγοριού ότι θα του κάνει ένα είδος εξορκισμού. Όπως αναφέρει η αστυνομία το τρίχρονο αγόρι έπασχε από σοβαρά προβλήματα υγείας, όμως ο πατέρας του πίστευε ότι τον έχει κυριεύσει ο διάβολος.

Το αγροτεμάχιο όπου ο Ουάχαζ και ο Μόρτον είχαν δημιουργήσει αυτό το αυτοσχέδιο κατάλυμα ανήκει σε έναν κάτοικο της περιοχής, τον Τζέισον Μπάτζερ, ο οποίος είχε ζητήσει επανειλημμένα από τις αρχές να τους διώξουν.

Οι αρχές εισέβαλαν στο συγκρότημα αφού έλαβαν ένα μήνυμα, πιθανόν από ένα από τα παιδιά, το οποίο έγραφε: «Πεινάμε και χρειαζόμαστε τρόφιμα και νερό».

Κατά τη σύλληψή του ο Ουάχαζ είχε στην κατοχή του πολλά όπλα, μεταξύ των οποίων και ένα γεμάτο ημιαυτόματο όπλο AR-15.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

Την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ακόμη και αύριο, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επίλυση του Κυπριακού. Μιλώντας στο 6ο Παγκύπριο Συναπάντημα Προσφύγων, στο Δάσος Άχνας, διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE