Κλονίζεται η στερλίνα λόγω φόβων για το Brexit

Κλονίζεται η στερλίνα λόγω φόβων για το Brexit

Σε πτώση στην ισοτιμία έναντι όλων των υπόλοιπων σημαντικών νομισμάτων υποχρεώνει τη στερλίνα η αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από το Brexit.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές λένε πως οι όλο και πιο συχνές αναφορές στην πιθανότητα εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία ευθύνονται για τη χαμηλότερη ισοτιμία του βρετανικού νομίσματος έναντι του δολαρίου εδώ και περίπου ένα χρόνο και στη χαμηλότερη ισοτιμία με το ευρώ από τον περασμένο Οκτώβριο.

Την Τετάρτη μία λίρα στερλίνα αντιστοιχούσε σε 1,2863 δολάρια, η πρώτη φορά που η ισοτιμία έπεσε κάτω από το 1,29 από την 31η Αυγούστου 2017. Η ισοτιμία με το ευρώ έπεσε στο 1,107.

Η πίεση επί του νομίσματος άρχισε τη Δευτέρα, μετά από τη δήλωση που έκανε την Κυριακή ο Υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λίαμ Φοξ ότι οι πιθανότητες υπέρ ενός άτακτου Brexit είναι πλέον 60%.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE