ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ο Ψηφιακός Πρωταθλητής της Κύπρου ενισχύει το καινοτόμο πρόγραμμα Youth Makerspace με ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Ο Ψηφιακός Πρωταθλητής της Κύπρου ενισχύει το καινοτόμο πρόγραμμα Youth Makerspace με ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 8 Αυγούστου 2018, εκδήλωση παράδοσης ηλεκτρονικών υπολογιστών από τον Ψηφιακό Πρωταθλητή της Κύπρου και Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Στέλιο Χειμώνα προς το Youth Makerspace του Οργανισμού Νεολαίας. Την εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Makerspace στην Λάρνακα, τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού Νεολαίας, κ Μενέλαος Μενελάου.

 


Στον χαιρετισμό του ο κ. Χειμώνας ανέφερε ότι η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας, δυναμικής συνεργασίας μεταξύ του ΨΠ και του Youth Makerspace και του Οργανισμού Νεολαίας ευρύτερα, με σκοπό την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και της επιχειρηματικότητας στην χώρα μας. Πρόσθεσε, ότι οι ψηφιακές δεξιότητες αποτελούν το κλειδί για την επιτυχία αφού διασφαλίζουν ότι ένας από τους σημαντικότερους εθνικούς πόρους, το εργατικό δυναμικό, είναι κατάλληλα καταρτισμένο ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής και της αγοράς εργασίας.
Ως εκ τούτου, η συνεργασία με το Youth Makerspace, ανέφερε θα δώσει την ευκαιρία να οργανώνονται σε συνεχή βάση, προγράμματα κατάρτισης σε οργανωμένα σύνολα για να καλλιεργηθεί με αυτό τον τρόπο η κουλτούρα που απαιτείται προς επίτευξη της περαιτέρω ανάπτυξης των ψηφιακών δεξιοτήτων σε πολίτες, εργαζόμενους ή/και επιχειρήσεις και φυσικά στη νεολαία. Ο κ. Χειμώνας ανέφερε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο υλοποίησης τόσο του Σχεδίου Δράσης Ψηφιακών Θέσεων Εργασίας όσο και της Εθνικής Δήλωσης Πολιτικής για την ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Κύπρο. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, κος. Παναγιώτης Σεντώνας, ευχαρίστησε θερμά τον Ψηφιακό Πρωταθλητή Κύπρου, κ. Χειμώνα, για τη σημαντική και ενεργή συμβολή του στην περαιτέρω ενίσχυση του νέου και καινοτόμου προγράμματος του Οργανισμού Νεολαίας, Youth Makerspace. Στόχος του είναι η ενδυνάμωση των νέων μέσα από την ανάπτυξη ψηφιακών και τεχνολογικών δεξιοτήτων, η ενίσχυση του πνεύματος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας των νέων και η παροχή πρόσβασης σε εξειδικευμένο τεχνολογικό εξοπλισμό. Ο κος. Σεντώνας διαβεβαίωσε τον κ. Χειμώνα ότι ο εξοπλισμός που δώρισε στο Makerspace θα αξιοποιηθεί πλήρως για την καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων στους νέους, εφόσον η εξοικείωση με την τεχνολογία είναι πλέον απαραίτητο προσόν για τους νέους, αφού η τεχνολογική επανάσταση επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας με τρόπους που 2 δεκαετίες προηγουμένως θα θεωρούσαμε ως επιστημονική φαντασία.
Επίσης, ο κ. Σεντώνας ανέφερε ότι η σημερινή τελετή σηματοδοτεί αφενός την έναρξη μιας πολύ σημαντικής συνεργασίας με τον Ψηφιακό Πρωταθλητή Κύπρου και αφετέρου αποτελεί αναγνώριση του έργου που επιτελεί το Youth Makerspace, εφόσον μέσα σε πέντε μόλις μήνες από την έναρξη λειτουργίας του κατόρθωσε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ίδιων των νέων, της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας και σημαντικών φορέων στον τομέα του επιχειρείν και στον τομέα της τεχνολογίας, όπως είναι στην προκειμένη ο Ψηφιακός Πρωταθλητής. Τέλος, ο κος. Σεντώνας εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή αποτελεί και την απαρχή μιας σειράς σημαντικών συνεργιών που θα αναπτύξει ο Οργανισμός Νεολαίας για το πρόγραμμα Youth Makerspace, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη του προς όφελος των νέων του τόπου μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top