ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα ερωτηματικά, ο φάρος της Μπερ Σέβα αλλά και το παρελθόν με Αστάνα

Τα ερωτηματικά, ο φάρος της Μπερ Σέβα αλλά και το παρελθόν με Αστάνα

Στην τελική ευθεία προετοιμασίας για τον πρώτο αγώνα των πλει οφ απέναντι στην Αστάνα έχει μπει ο ΑΠΟΕΛ. Οι πρωταθλητές μας αντιμετωπίζουν την ομάδα της Αστάνα που βρέθηκε ξανά στα πόδια του ΑΠΟΕΛ σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μοναδικός στόχος είναι φυσικά η νίκη με μηδέν παθητικό που θα δώσει άλλο αέρα για τον επαναληπτικό την επόμενη εβδομάδα στο Καζακστάν. Ο ΑΠΟΕΛ προβάρει για ακόμη μια χρονιά την είσοδο του σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης και θέλει να συνεχίσει αυτό το εντυπωσιακό σερί που χάραξε εδώ και χρόνια.

Ο αντίπαλος είναι γνωστός και αυτό μπορεί να ερμηνευτεί με δυο τρόπους. Ο πρώτος είναι ότι λόγω του ότι γνωρίζει τον αντίπαλο από παλιά είναι πιο εύκολη η ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού και ανάπτυξης της ομάδα αλλά από την άλλη μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ.

Φάρος η Μπερ Σέβα…

Τα παιχνίδια απέναντι στην Μπερ Σέβα πρέπει να είναι φάρος για τον Μπαλταζάρ αφού είδαμε αρκετά θετικά και αρνητικά πράγματα στο γήπεδο από τους ποδοσφαιριστές. Αρχικά το πρώτο ημίχρονο στο Ισραήλ και το δεύτερο στην Λευκωσία έδειξαν την ποιότητα και τον χαρακτήρα που έχει η ομάδα στο γήπεδο. Είδαμε σωστή ανάπτυξη από την άμυνα έως την επίθεση με αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ να σκοράρει 5 τέρματα (2 στο Ισραήλ και 3 στο ΓΣΠ). Από την άλλη όμως είδαμε ότι όταν η ομάδα έχει άγχος δεν μπορεί να αντιδράσει και να ελέγξει τον αγώνα. Οι αμυντικές αδυναμίες και λάθη στοίχησαν στον πρώτο αγώνα όπου έδωσαν το δικαίωμα στους πρωταθλητές Ισραήλ να μπουν ξανά στο αγώνα μετά το 1-2 του ημιχρόνου αλλά και στο πρώτο ημίχρονο του επαναληπτικού αγώνα. Το άγχος κυρίευσε την ομάδα του ΑΠΟΕΛ που δεν μπορούσε να βγάλει σωστές επιθέσεις .

Τα πλάνα και οι σκέψεις Μπαλταζάρ…

Σιγά σιγά ο Μπρούνο Μπαλταζάρ αρχίζει να καταλήγει στα πρόσωπα που θα αποτελέσουν το αρχικό σχήμα στον πρώτο αγώνα.

Κάτω από τα δοκάρια και πάλι θα είναι ο Μποι Βάτερμαν με την άμυνα να πλαισιώνουν οι Νσούε, Βούρος, Καρλάο και ένας εκ των Καζού ή Ιωάννου. Πολύ καλή η παρουσία του Καζού με την Μπερ Σέβα αλλά οι αδυναμίες του στον αμυντικό τομέα είναι αυτές που βάζουν σε σκέψεις τον Πορτογάλο τεχνικό. Το ίδιο πρέπει να προσέξει και ο Νσούε.

Στον νευραλγικό χώρο του κέντρου και σε ρόλο αμυντικών μέσων θα είναι οι Σόουζα και Μοράις ενώ στα άκρα της επίθεσης θα είναι ο Σάλαι με τον Τάμαρι με τον Εφραίμ να διεκδικεί την θέση στα φτερά της επίθεσης.  Για την θέση πίσω από τον επιθετικό προβάδισμα έχει ο Ζαχίντ και τέλος αιχμή του δόρατος θα είναι ένας εκ των Ντελατόρε η Ρέζα.

Υπάρχουν σίγουρα ακόμη αρκετές αλλαγές που μπορεί να κάνει ο Μπαλταζάρ. Αν θελήσει να χρησιμοποιήσει και τους δυο επιθετικούς που έχει στην διάθεση του μπορεί να κάνει και αλλαγή στο σύστημα της ομάδας. Σε ένα σύστημα 4-4-1-1 θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Ντελατόρε σε ένα ελεύθερο ρόλο τον οποίο θα εκμεταλλευτεί ο Ρέζα με τα κενά που θα δημιουργήσει ο Βραζιλιάνος.

Τέλος στα των απουσιών και τραυματισμών ο Στάθης Αλωνεύτης εδώ και μια εβδομάδα σχεδόν ανεβάζει συνεχώς στροφές ενώ ο Λούκας Σόοουζα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στην χθεσινή(20/8) προπόνηση. Ο μοναδικός σίγουρος απόντας πλην των γνωστών είναι ο Ντε Βινσέντι ο οποίος συμπλήρωσε τον απαγορευμένο αριθμό κίτρινων καρτών.

Ένα παιχνίδι όπως έδειξε η προϊστορία με δυο ισοδύναμες ομάδες αφού η Αστάνα έφραξε τον δρόμο του ΑΠΟΕΛ για τους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ αφού το 1-1 του ΓΣΠ δεν μπόρεσε να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα. Αλλά και στο δεύτερο ραντεβού ένα χρόνο μετά στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ όπου αντίστοιχα οι δυο ομάδες κέρδισαν με το ίδιο σκορ 2-1 στην έδρα τους.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαχητικό F-16 συνετρίβη σε εθνικό πάρκο των ΗΠΑ - Η κατάσταση υγείας του πιλότου

Μεγάλη Τετάρτη υπό την «σκιά» της Εργατικής Πρωτομαγιάς: Οι αγώνες για το 8ωρο και το πώς ξεκίνησε στην Κύπρο

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top