ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΕΛΜΕΚ: «Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα» - Ομόφωνη απόφαση για προτάσεις Προέδρου

ΟΕΛΜΕΚ: «Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα» - Ομόφωνη απόφαση για προτάσεις Προέδρου

Ολοκληρώθηκε στις 12:00 η συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΛΜΕΚ.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της συντεχνίας των καθηγητών, ζήτησε όπως μην αναφερθεί στην τελική απόφαση για τις προτάσεις που κατέθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης την Πέμπτη (23/8).

Ζήτησε χρόνο ώστε να ενημερώσει «τους φίλους προέδρους» της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ για την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ.

Όπως είπε εξερχόμενος της συνεδρίασης, ενημέρωσε το Συμβούλιο για τα διαδικαστικά της συνάντησης που έγινε στο Προεδρικό την Πέμπτη, για το τι λέχθηκε και για την ίδια την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για νέες δηλώσεις του Γενικού Ελεγκτή περί «υπερβολικών παραχωρήσεων» της κυβέρνησης, ο Γιάννος Σωκράτους χρησιμοποίησε τη φράση του ήρωα της ΕΟΚΑ Κυριάκου Μάτση «ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα» με σκοπό να αναδείξει τις προθέσεις των καθηγητών.

Πάντως, μετά και την έκκληση προς τους Διευθυντές, μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΣΕΔΜΕΚ), όπως μη παραστούν στην Παγκύπρια Σύσκεψη Διευθυντών, που έχει συγκληθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού την Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018, «στο πλαίσιο των μέτρων κατά των μονομερών και απαράδεκτων αποφάσεων της Κυβέρνησης» οι ενδείξεις για αποκλιμάκωση είναι αρνητικές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις καλούν επίσης τους Διευθυντές να μην προχωρήσουν στη σύγκληση των καθιερωμένων συντονιστικών συναντήσεων των Διευθυντικών Ομάδων, που πραγματοποιούνται κάθε έτος πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Α.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top