ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Απόλλωνας – Τα βλέμματα στο… Μονακό για μία καλή «ζαριά»!

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Απόλλωνας – Τα βλέμματα στο… Μονακό για μία καλή «ζαριά»!

Ποιος να το πίστευε πριν από μερικά χρόνια…

Μία και μόνο στιγμή, αρκούσε για να ξεκινήσει η σταδιακή εκτόξευση του Απόλλωνα!

Πέντε χρόνια και… κάτι μήνες μετά την κατάκτηση ενός ακόμα κυπέλλου από τον Απόλλωνα τον Μάιο του 2013, η Λεμεσιανή ομάδα μετράει… ΤΕΣΣΕΡΙΣ προκρίσεις σε ΟΜΙΛΟΥΣ του Γιουρόπα Λιγκ σε έξι «απόπειρες» και μόνο από… συγκυρίες δεν κατάφερε ακόμα να δοκιμάσει την τύχη της και στο Τσάμπιονς Λιγκ, την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Πλέον, άμα ο Απόλλωνας έφτασε στο σημείο να αποκλείει ομάδες όπως η Βασιλεία, η οποία πριν από μερικά χρόνια «γονάτισε» μέχρι και τη θρυλική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (έστω κι αν η Ελβετική ομάδα δεν δείχνει φέτος μία τέτοια δυναμική), τότε είναι ικανός για τα πάντα.

Όχι φυσικά για να κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ, μην τρελαθούμε, αλλά για να κάνει μία ακόμα υπέρβαση μέχρι την επόμενη.

Και αν η τύχη του χαμογελάσει στην κλήρωση της Παρασκευής (31/08) στο Μονακό, τότε ναι, δικαιούται να ελπίζει σε πρόκριση στους «32» και ύστερα… βλέπουμε!

Το μόνο σίγουρο και το δήλωσε και ο Σωφρόνης Αυγουστή στη συνέντευξη Τύπου, είναι ότι η Λεμεσιανή ομάδα δεν παίξει στους ομίλους για τη… «χαρά της συμμετοχής», ούτε για τις εμπειρίες. Αυτά, πέρασαν…

Από εκεί και πέρα, στο πρώτο του ουσιαστικά πολύ δυνατό τεστ για φέτος, μιας και οι Στούμπρας, Ζελέζνιτσαρ και Ντιναμό Μπρεστ αποδείχθηκαν εύκολη λεία, ο Απόλλωνας πήρε άριστα, κυρίως φυσικά στον επαναληπτικό του ΓΣΠ.

Με εξαιρετική τακτική καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ασίγαστο πάθος και… μάτια που «γυάλιζαν», η Λεμεσιανή ομάδα έδειχνε πως ήθελε αυτή την πρόκριση όσο τίποτε άλλο, παίζοντας με υπομονή και χωρίς μεγάλα ρίσκα στο παιχνίδι της.

Το γρήγορο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο ή πιο σωστά… η ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΚΟΛΑΡΑ του Χάμπου Κυριάκου, βοήθησε τα σχέδια του Σωφρόνη Αυγουστή, ο οποίος «διάβασε» εξαιρετικά τον αντίπαλο και παρουσίασε μία ομάδα-«καμικάζι» που κατάφερε να «μπλοκάρει» τα ατού των φιλοξενούμενων και δεν τους επέτρεψαν να κάνουν το παιχνίδι τους, την ίδια στιγμή που ο Απόλλωνας ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος στο «ανοιχτό» παιχνίδι και μπορούσε να σκοράρει νωρίτερα το γκολ.

Όλοι φυσικά έχουν μερίδιο στη σπουδαία αυτή επιτυχία και κανείς δεν μπορούμε να πούμε ότι υστέρησε, όμως στεκόμαστε στον… τσαμπουκά που έδειξαν οι Κύπριοι παίκτες, λες και από το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα κρινόταν η καριέρα τους, ενώ ο Μπρούνο Βάλε ήταν και πάλι πρωταγωνιστής και φώναξε «παρών» όποτε χρειάστηκε, στέλνοντας νέα ηχηρά μηνύματα σε όσους οπαδούς βιάζονται να τον… «συνταξιοδοτήσουν»!

Πλέον, στον Απόλλωνα έχουν στρέψει όλα τα βλέμματα τους στην κλήρωση της Παρασκευής (31/08, 14:00), με τον Διευθυντή της Ποδοσφαιρικής Εταιρείας, Γιώργο Παπαγιάννη, να ετοιμάζει ήδη τις βαλίτσες του (εάν δεν τις έχει ήδη ετοιμάσει, αφού σε λίγες ώρες θα μπει στο αεροπλάνο) για το Μονακό!

Μία καλή ζαριά θέλουν στον Απόλλωνα και… όλα γίνονται, αναφορικά με την πρόκριση στους «32»!

Όσο για τα οικονομικά οφέλη, λογιστές δεν είμαστε, αλλά στα ταμεία της ομάδας θα μπουν και φέτος αρκετά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία φυσικά ισχυροποιούν ακόμη περισσότερο τον Απόλλωνα σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο και τον διατηρούν στην ελίτ, με το μέλλον να προδιαγράφεται ακόμη πιο λαμπρό και όλοι στο Κολόσσι είναι βέβαιοι, πως τα καλύτερα… ακόμη δεν ήρθαν!

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top