ΚΟΣΜΟΣ

Ο Σαλβίνι λέει πως η ιταλική κυβέρνηση δεν θα «τινάξει στον αέρα» τους δημόσιους λογαριασμούς

Ο Σαλβίνι λέει πως η ιταλική κυβέρνηση δεν θα «τινάξει στον αέρα» τους δημόσιους λογαριασμούς

Ο ιταλικός κυβερνητικός συνασπισμός δεν έχει πρόθεση να τορπιλίσει τους δημόσιους λογαριασμούς και σχεδιάζει να εφαρμόσει σταδιακά το οικονομικό πρόγραμμά του, επανέλαβε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι πριν από μια συνεδρίαση κατά την οποία θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός του 2019.

Επενδυτές πώλησαν μαζικά ιταλικά ομόλογα αφότου η κυβέρνηση ανέλαβε την εξουσία τον Ιούνιο εξαιτίας ανησυχιών ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός, ο οποίος περιλαμβάνει την Λέγκα και το Κίνημα Πέντε Αστέρων, ενδέχεται να εφαρμόσει δημοσιονομικά σχέδια που θα επιβαρύνουν το ήδη τεράστιο ιταλικό κρατικό χρέος και θα παραβιάσουν τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θα προεδρεύσει σήμερα συνεδρίασης υπουργών κατά την οποία θα επανεξετασθούν οι δημοσιονομικές προτεραιότητες.

«Είναι σαφές ότι δεν θα κάνουμε τα πάντα μεμιάς, ούτε καν οι Ιταλοί περιμένουν κάτι τέτοιο από εμάς... Αν θέλουμε να κυβερνήσουμε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν μπορούμε να τινάξουμε στον αέρα τους δημόσιους λογαριασμούς της», δήλωσε ο Σαλβίνι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Χθες Τρίτη ο Σαλβίνι επεδίωξε να κατευνάσει τις εντάσεις έπειτα από μια συνεδρίαση ανώτερων στελεχών της Λέγκα για να συζητήσουν τον προϋπολογισμό.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top