ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηνικόλας: «Χάσιμο χρόνου τo πρώτο σχέδιο αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού»

Χατζηνικόλας: «Χάσιμο χρόνου τo πρώτο σχέδιο αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού»

Το πρώτο σχέδιο αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού που δόθηκε το 2013 και προνοούσε τη δομή με τα 18 καταστήματα, ήταν χάσιμο χρόνου και μας καθυστέρησε, ανέφερε στην κατάθεσή του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό ο εκτελών χρέη Προέδρου της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) Γιώργος Χατζηνικόλας από τον Οκτώβριο του 2017 και μέλος της Επιτροπείας από το 2013.

Αναφερόμενος στα αίτια για τα οποία οδηγήθηκε τελικά στο κλείσιμο ο Συνεργατισμός, ο κ. Χατζηνικόλας είπε μεταξύ άλλων ότι θα έπρεπε η τράπεζα να είναι ενιαία από την αρχή, δηλαδή μετά την αναδιάρθρωση του 2013, ενώ έπρεπε από την πρώτη μέρα να φύγουν 300-400 άτομα με ένα ριζικό σχέδιο αναδιάρθρωσης, που θα βοηθούσε να στηθεί μια πιο μικρή ενιαία τράπεζα από την αρχή.

Αναφερόμενος σε άλλους λόγους που οδήγησαν στο κλείσιμο, ο κ. Χατζηνικόλας αναφέρθηκε στο ευαίσθητο δανειακό χαρτοφυλάκιο της τράπεζας με μεγάλο ποσοστό δανείων για πρώτη κατοικία, τις πολύ αυστηρές παραδοχές με τις οποίες έγινε ο τελευταίος επιτόπιος έλεγχος από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (ΕΕΜ) αλλά και το γεγονός ότι η τράπεζα βρισκόταν διαρκώς στο «μάτι του κυκλώνα» σε οτιδήποτε και να έκανε, από κόμματα, οργανώσεις τον Γενικό Ελεγκτή και άλλους.

Ερωτηθείς για τα λάθη και τις ευθύνες της διοίκησης της ΣΚΤ η ο κ. Χατζηνικόλας ανέφερε ότι από το 2013 και μετά έλαβαν 1700 αποφάσεις και οπωσδήποτε κάποιες ίσως να μην ήταν οι ορθές. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ως Επιτροπεία κατέβαλαν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους για να μπορέσουν να κρατήσουν τον οργανισμό.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top