ΚΥΠΡΟΣ: «Επική» πινακίδα Δήμου – «Απολογούμαστε» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: «Επική» πινακίδα Δήμου – «Απολογούμαστε» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ένα τυπογραφικό λάθος έκανε πολλούς να ξαναδούν την πινακίδα και άλλους να κουνούν με απελπισία το κεφάλι τους.

Του Μιχάλη Μενελάου

Ο λόγος για πινακίδα η οποία τοποθετήθηκε πλησίον έργων που διεξάγονται εντός των ορίων του Δήμου Λευκωσίας.

Στην εν λόγω πινακίδα αναγράφεται τόσο στην Ελληνική, όσο και στην Αγγλική γλώσσα πως απολογείται ο Δήμος για την ταλαιπωρία.

Αντί όμως στην Αγγλική να γράφει «we apologize», στην πινακίδα έγραψαν εκ παραδρομής «we apologist».

Η ευθύνη για το εν λόγω λάθος δεν μπορεί να επιρριφθεί στο Google Translate, καθώς την εν λόγω φράση – κατά κάποιο παράδοξο τρόπο -  την μεταφράζει ορθά!

Τυπογραφικό ή άγνοια, η εν λόγω πινακίδα «βρήκε τον δρόμο της» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – και συγκεκριμένα στην ομάδα «Ποινακύδαις, Αιποιγραφαίς, Ταμπαίλαις».

Δείτε τη φωτογραφία:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE