ΔΙΕΘΝΗ

ΣΑΜΠΑΧ: «Τρεις προτάσεις Ερντογάν για το Ίντλιμπ»

ΣΑΜΠΑΧ: «Τρεις προτάσεις Ερντογάν για το Ίντλιμπ»

Τρεις προτάσεις αναμένεται να υποβάλει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά την τριμερή συνάντηση για το Ίντλιμπ που πραγματοποιείται στην Τεχεράνη με τη συμμετοχή και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ιρανού Προέδρου Χασάν Ρουχανί.

Σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ, η Άγκυρα έκανε μια περιεκτική εργασία πριν την τριμερή και θα θέσει στο τραπέζι τρία ζητήματα.

Πρώτον, «να διατηρηθεί η κατάπαυση του πυρός στο Ίντλιμπ και γενικότερα στη Συρία και να συνεχιστεί η διαδικασία Αστάνα».

Δεύτερον, «το συριακό καθεστώς να τερματίσει τις επιθέσεις του στο Ίντλιμπ οι οποίες αγνοούν την ύπαρξη του απλών πολιτών εκεί».

Τρίτον, «να εξολοθρευτεί ο κίνδυνος που δημιουργεί η οργάνωση των Κούρδων στην Συρία YPG η οποία εγκαταστάθηκε ανατολικά του Ευφράτη όπου βρίσκονται οι πηγές νερού και ενέργειας».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι Τούρκος Πρόεδρος θα τονίσει ότι στην περίπτωση που γίνει ευρεία στρατιωτική επιχείρηση στο Ίντλιμπ εκατομμύρια άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη Συρία και αυτό θα επηρεάσει κυρίως την Τουρκία. Θα ζητήσει να ληφθούν μέτρα ώστε να αποτραπεί μια νέα προσφυγική κρίση.

Πάντως ο γόρδιος δεσμός αναμένεται να λυθεί, εάν λυθεί, στη διμερή συνάντηση που θα έχουν πριν την τριμερή ο Τούρκος Πρόεδρος με τον Ρώσο ομόλογό του στην Τεχεράνη. Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε δηλώσει ότι «εδώ ζουν 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι ΗΠΑ ρίχνουν το μπαλάκι στη Ρωσία και η Ρωσία στις ΗΠΑ. Αλλά ο Αλλάχ να μην το δείξει, αν εδώ αρχίσουν να ρίχνουν πυραύλους θα γίνει μεγάλη σφαγή».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γάζα: Όλες οι πλευρές, και το Ισραήλ, συμφωνούν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

«Ευτύχημα» η φετινή χρονιά - Χωρίς τραυματισμούς από κροτίδες το Πάσχα

Ουκρανία: «Πύραυλος, drone, πύραυλος» - Το σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι από τους Ουκρανούς αξιωματούχους

Ο Τζόνι Λόγκαν τραγούδησε στη Eurovision το «Euphoria» της Loreen - Ποιος ο λόγος - Δείτε βίντεο



Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Ξεκινά νέο γύρο επαφών η Ολγκίν: Βλέπει σήμερα Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Ευελπιστεί σε τριμερή η Λευκωσία

Σε αναμονή βρίσκεται η Λευκωσία για να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ τα αποτελέσματα των επαφών που είχε τις προηγούμενες μέρες σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top