Ο μοναδικός κύριος «Τίβολι» - Τα γέλια των παιδιών έγιναν κραυγές πόνου

Ο μοναδικός κύριος «Τίβολι» - Τα γέλια των παιδιών έγιναν κραυγές πόνου

Ο Περικλής Χριστοφίδης από την Πάφο και σήμερα κάτοικος Λευκωσίας, ήταν και είναι ένας άνθρωπος πρωτοπόρος.

Της Ιλιάνας Κουλαφέτη

Αν το όνομά του δεν σας λέει τίποτα, τότε ίσως η λέξη «Τίβολι» να σας λέει πολλά.

Κι αυτό γιατί, ο 88χρονος σήμερα Περικλής, ήταν ο άνθρωπος που έκανε το παιχνίδι μας ατελείωτο και συνέδεσε τη λέξη ψυχαγωγία με το Λούνα Παρκ, που δημιούργησε στο κέντρο της Λευκωσίας, το 1967.

Χαμογελαστός, πρόσχαρος, ευδιάθετος, όλα τα επίθετα του κόσμου δεν θα έφταναν για να περιγράψω τον άνθρωπο που συνάντησα, όταν θέλησα να γράψω τη μαγική ιστορία του «Τίβολι».

Πώς θα μπορούσε όμως να είναι αλλιώς, ο άνθρωπος που συνδύασε την ύπαρξή του με το παιχνίδι και τα παιδικά χαμόγελα;

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE