ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πληρώνονται από το Υπουργείο Παιδείας και παίζουν σε φεστιβάλ του ψευδοκράτους – «Εκεί που σφαγιάσθηκαν αθώοι» - ΑΦΙΣΑ

Πληρώνονται από το Υπουργείο Παιδείας και παίζουν σε φεστιβάλ του ψευδοκράτους – «Εκεί που σφαγιάσθηκαν αθώοι» - ΑΦΙΣΑ

Σε μουσικό φεστιβάλ στα κατεχόμενα θα παρουσιαστούν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, το πρώτο βιολί και τρία μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Το σοβαρό αυτό θέμα ηγέρθη μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, αφίσα του φεστιβάλ που διοργανώνεται από τον «Μουσικό Οργανισμό Βόρειας Κύπρου» δείχνει στις 8 Οκτωβρίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, Βόλφγκανγκ Σρέντερ και το πρώτο βιολί, Γιαν Ζορζ Μπάχμαν, αμφότεροι γερμανικής καταγωγής, θα δώσουν συναυλία στο Αβαείο του κατεχόμενου Πέλλαπαϊς.

Στο ίδιο μέρος, θα δώσουν συναυλία άλλα τρία μέλη, Ελληνοκύπριοι, της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, στις 6 Νοεμβρίου.

Το ζήτημα είναι εξόχως πολιτικό, καθώς η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου είναι ίδρυμα με κύριο χορηγό το Κράτος, συστάθηκε την 1η Ιανουαρίου 2007 και το εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιό της διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Μάλιστα, τρία από τα μέλη προέρχονται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, τον εκάστοτε Γενικό Διευθυντή, τον Διευθυντή Πολιτιστικών Υπηρεσιών και τον υπεύθυνο για τα μουσικά θέματα λειτουργό.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, Αίγλη Παντελάκη, απάντησε ότι έμαθαν εκ των υστέρων για το ζήτημα και ότι αποτάθηκε με επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών για να συζητήσουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής, το πρώτο βιολί και τα τρία μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, αναμένεται να παρουσιαστούν την Τρίτη (18/9) ενώπιον του Δ.Σ. για να δώσουν εξηγήσεις.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Κωστής Ευσταθίου, σε δηλώσεις που έφτασαν στο ThemaOnline, ανέφερε ότι «το ψευδοκράτος διοργανώνει διεθνές φεστιβάλ μουσικής στο οποίο συμμετέχουν δυστυχώς Ελληνοκύπριοι, μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, αλλά και ο ίδιος ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής μαζί με το Πρώτο Βιολί».

«Να τους χαιρόμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ευσταθίου αναφέροντας ότι «στο Αβαείο του Πέλλαπαΐς, εκεί που το 1974 σφαγιάσθηκαν αθώοι στρατιώτες, άμαχοι, αιχμάλωτοι από τον τουρκικό στρατό. Αυτό το φεστιβάλ το διοργανώνει η προεδρία του ψευδοκράτους με τα διάφορα εμφανιζόμενα ως υπουργεία εξωτερικών, τουρισμού και όλο τον υπόλοιπο συρφετό».

«Σ’ αυτή τη θλιβερή εικόνα συμμετέχουν άνθρωποι της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top