Η ψευδής είδηση που μετέδωσε το ΡΙΚ - «Μας έστειλαν στον θάνατο» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η ψευδής είδηση που μετέδωσε το ΡΙΚ - «Μας έστειλαν στον θάνατο» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το πρωί της 17ης Σεπτεμβρίου 1974, το ελεγχόμενο από τους πραξικοπηματίες ΡΙΚ μετέδωσε μία ψευδή και επικίνδυνη είδηση: «Καλούνται οι αστυνομικοί του σταθμού Πολυκατοικιών Αμμοχώστου να επιστρέψουν εις την θέσην τους διότι είναι ελεύθερη η περιοχή».

Οι εκατοντάδες πρόσφυγες χαρούμενοι ξεκίνησαν να επιστρέψουν στον τόπο τους, αφού σύμφωνα με την είδηση θα ήταν ασφαλείς.

Κανείς δεν ήξερε όμως πως εκείνη τη στιγμή που σχημάτιζαν ουρές, όδευαν προς τη σφαγή τους.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Οι Βρυξέλλες γίνονται το επόμενο κρίσιμο διπλωματικό τεστ-Στο επίκεντρο η αποστολή της Ολγκίν και η άτυπη πενταμερής

Κυπριακό: Οι Βρυξέλλες γίνονται το επόμενο κρίσιμο διπλωματικό τεστ-Στο επίκεντρο η αποστολή της Ολγκίν και η άτυπη πενταμερής

Η διπλωματική κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό εισέρχεται σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις των τελευταίων μηνών, με το βλέμμα να στρέφεται πλέον στις Βρυξέλλες. Μετά τις διαδοχικές δημόσιες παρεμβάσεις του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυπριακής κυβέρνησης, οι επόμενες ημέρες αναμένεται να κρίνουν κατά πόσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις, για τη σύγκληση της άτυπης πολυμερούς διάσκεψης, η οποία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Ηνωμένων Εθνών, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου, ή στις αρχές Αυγούστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE