ΚΟΣΜΟΣ

Ζάεφ: Δεν έχω αποδείξεις για ρωσική εμπλοκή στο δημοψήφισμα

Ζάεφ: Δεν έχω αποδείξεις για ρωσική εμπλοκή στο δημοψήφισμα

Κρατώντας προφανώς τις ισορροπίες με τη Μόσχα ο Ζόραν Ζάεφ υποστήριξε ότι δεν έχει στοιχεία για ρωσική ανάμειξη στη χώρα του ενόψει του δημοψηφίσματος, λίγες ώρες μετά τις σχετικές καταγγελίες του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, Μάτις.

«Δεν έχω αποδείξεις καμιάς ρωσικής επιρροής. Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι φίλη της “Μακεδονίας” και δεν έχει τίποτε κατά της ενσωμάτωσής της στην ΕΕ. Ωστόσο, είναι κατά της ένταξής μας στο ΝΑΤΟ. Και το λένε πολύ ξεκάθαρα», τόνισε απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων στη διάρκεια συνεδρίου αφιερωμένου στην ελευθερία των ΜΜΕ στα δυτικά Βαλκάνια.

Και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε [στη Ρωσία] ότι για εμάς δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από την πλήρη ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Θέλουμε να οικοδομήσουμε δεσμούς φιλίας με όλες τις χώρας και τη Ρωσική Ομοσπονδία, επειδή πιστεύω πως ο,τιδήποτε εξηγεί τη φιλία στην “Μακεδονία” θα γίνει κατανοητό από τους φίλους μας στη Ρωσία, επειδή οι πολίτες μας θα παραμείνουν προσηλωμένοι σ’ αυτόν τον προσανατολισμό».

Επεσήμανε δε ότι γνωρίζει τις πληροφορίες περί διαδικτυακών προφίλ που διαδίδουν ψευδή νέα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα παραδοσιακά ΜΜΕ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα βρεθούν οι σχετικές λεπτομέρειες, αν και δεν κατονόμασε συγκεκριμένες χώρες πίσω από την εκστρατεία παραπληροφόρησης.

Πηγή:iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top