Αλλάζει τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών η Μέρκελ

Αλλάζει τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών η Μέρκελ

Την απομάκρυνση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος Χανς-Γκέοργκ Μάασεν έχει αποφασίσει η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Die Welt».

Ο κ. Μάασεν, ο οποίος διέψευσε την ίδια την Καγκελάριο όταν δήλωσε ότι στο Κέμνιτς της Σαξονίας δεν υπήρξε κανένα «ανθρωποκυνηγητό» ακροδεξιών ομάδων εναντίον μεταναστών, προκάλεσε σοβαρή κυβερνητική κρίση, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών και Αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεχόφερ εξέφρασε την στήριξή του στο πρόσωπό του, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ζήτησε την απομάκρυνσή του.

Το ζήτημα τέθηκε κατά την έκτακτη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού την περασμένη Πέμπτη, η οποία ωστόσο διεκόπη χωρίς να ληφθούν αποφάσεις, προκειμένου να συνεχιστεί αύριο.

Από την κυβέρνηση πάντως δεν έχει γίνει για την ώρα οποιαδήποτε τοποθέτηση σχετικά με το δημοσίευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Μεγάλος στόχος η διασφάλιση υπηρεσιών παιδείας και υγείας σε ορεινές περιοχές»

ΠτΔ: «Μεγάλος στόχος η διασφάλιση υπηρεσιών παιδείας και υγείας σε ορεινές περιοχές»

Στον στόχο της Κυβέρνησης να υπάρχει παροχή υπηρεσιών Παιδείας και Υγείας σε όλες τις κοινότητες της Κύπρου αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Νεόφυτου Ροδινού, στην κοινότητα της Ποταμιούς, της επαρχίας Λεμεσού, την οποία για πρώτη φορά επισκέπτεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας

BEST OF TOTHEMAONLINE