ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ: «Περιμένω με ενθουσιασμό την έκθεση της Τζέιν Χολ Λουτ»

ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ: «Περιμένω με ενθουσιασμό την έκθεση της Τζέιν Χολ Λουτ»

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κ. António Guterres παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εν όψει τις 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, το μεσημέρι της Πέμπτης (20/9), στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με την ολοκλήρωση των συναντήσεων τις οποίες πραγματοποίησε η κα με τα εμπλεκόμενα μέρη για το Κυπριακό και τις επόμενες κινήσεις από πλευράς ΟΗΕ, απάντησε ότι διεξάγονται ακόμη συμπληρωματικές διαβουλεύσεις, τονίζοντας ότι και ο ίδιος, αναμένει με ανυπομονησία τη σχετική έκθεση, προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Ακολουθεί αυτούσια η ερωτοαπάντηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ: «Κύριε Γενικέ Γραμματέα, μετά την κατάληξη της διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά, αναγγείλατε περίοδο περισυλλογής. Στις αρχές του Ιουλίου 2018, ζητήσατε από την κυρία Τζέιν Χολ Λουτ να επικοινωνήσει με τα εμπλεκόμενα μέρη και να διερευνήσει το αποτέλεσμα της δικής τους περισυλλογής. Άρα, κατέληξε σε αυτές τις συναντήσεις και θεωρώ ότι όλοι γνωρίζουν την επόμενη κίνησή σας».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σε σχέση με την Κύπρο, η Τζέιν Λουτ διεξάγει μερικές επιπλέον διαβουλεύσεις. Και φυσικά περιμένω με ενθουσιασμό την έκθεσή της για να δούμε μπροστά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top