ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίτημα Αστυνομίας σε Σεϋχέλλες και Παρθένες Νήσους για τις εταιρείες Κούμα

Αίτημα Αστυνομίας σε Σεϋχέλλες και Παρθένες Νήσους για τις εταιρείες Κούμα

Αίτημα δικαστικής συνδρομής προς δυο κράτη σε σχέση με τις δραστηριότητες των εταιρειών του πρόεδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα, έχει κάνει η Αστυνομία Κύπρου.

Του Φάνη Μακρίδη

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που είχε το ThemaOnline, οι εταιρείες του κ. Κούμα μέσω των οποίων παραχωρήθηκαν τηλεοπτικά δικαιώματα αθλητικών γεγονότων στη CytaVision, είναι υπό το μικροσκόπιο της Αστυνομίας από το 2015.

«Για την ώρα δεν έχει συμπληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης, καθώς εκκρεμούν αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς δυο κράτη στα οποία είναι εγγεγραμμένες οι εταιρείες του κ. Κούμα, για τις οποίες έχετε αναφερθεί σε δημοσίευμά σας. Πρόκειται για τις εταιρείες από τις οποίες έχει αγοράσει η CytaVision τηλεοπτικά δικαιώματα και είναι συμφερόντων του πρόεδρου της ΚΟΠ» ανέφερε στο ThemaOnline επίσημα στέλεχος της Αστυνομίας.

Θυμίζουμε ότι το ThemaOnline αποκάλυψε την περασμένη Δευτέρα (17/09) τιμολόγια και συμβόλαια τεσσάρων εταιρειών διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων, συμφερόντων του Γιώργου Κούμα. Όλα αυτά τα στοιχεία είχαν να κάνουν με συμφωνίες που είχε συνάψει ο κ. Κούμας με το τηλεοπτικό κανάλι του ημικρατικού Οργανισμού ATHK (CYTA), την Cytavision.

Οι τρεις εκ των εταιρειών είναι εγγεγραμμένες στις Σεϋχέλλες, ενώ η τέταρτη στις Παρθένες Νήσους. Οι τρεις πρώτες που έχουν δηλωμένη την ίδια διεύθυνση, είναι οι ακόλουθες: Goal-Line Limited, Telemedia Limited και Midfield Limited. Όσο για την εγγεγραμμένη στις Παρθένες Νήσους εταιρεία, πρόκειται για την OMNIVISION Group Ltd.

Τα έγγραφα που κατέχει το ThemaOnline (μέρος των οποίων έχει αποκαλύψει) αφορούν συμφωνίες και πληρωμές που έγιναν από το 2012 μέχρι και το 2016. Χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο Γιώργος Κούμας κατείχε το πόστο του Αναπληρωτή Προέδρου της ΚΟΠ.

Από το καλοκαίρι του 2015, ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου αποτάθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας κι εξασφάλισαν στη βάση μαρτυρίας δικαστικό διάταγμα για άρση του τραπεζικού απορρήτου τεσσάρων εταιρειών του τότε αναπληρωτή προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα. Είχε προηγηθεί έκθεση του Γενικού Ελεγκτή (για το έτος 2014) που αφορούσε τις συμφωνίες της CytaVision με εταιρείες για αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης πεσήμαινε εμμέσως ότι ο ημικρατικός Οργανισμός πιθανόν να έδιδε μεγάλα ποσά σε εταιρείες (όπως αυτές του κ. Κούμα) για απόκτηση δικαιωμάτων μετάδοσης αθλητικών γεγονότων ξένων χωρών. Σημείωνε σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης ότι θα πρέπει το Δ.Σ. της CYTA να ελέγχει το κόστος αθλητικών γεγονότων, εξηγώντας πως το επίπεδο και η αξία τους «δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά».

Οι αποκαλύψεις του ThemaOnline συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής στο ραδιόφωνο του Άστρα το μεσημέρι της Παρασκευής (21/09). Ακούστε το ηχητικό:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top