ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΠΑΓΩΓΗ: Οι επτά ώρες του τρόμου- Γιατί δεν μας λένε την αλήθεια- ΣΧΟΛΙΟ

ΛΑΡΝΑΚΑ-ΑΠΑΓΩΓΗ: Οι επτά ώρες του τρόμου- Γιατί δεν μας λένε την αλήθεια- ΣΧΟΛΙΟ

Γύρω στις επτά ώρες διήρκησε η περιπέτεια δύο ανήλικων αγοριών που ξεγέλασε 35χρονος, προσποιούμενος το δάσκαλο, οδηγώντας τους στο διαμέρισμα του με σκοπό να ζητήσει λύτρα όπως ο ίδιος ανέφερε στους ανακριτές.

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και αυτή είναι η πραγματικότητα. Το να προσπαθείς να κρύψεις την μισή αλήθεια από τους γονείς και να δίνεις συγχαρητήρια στην Αστυνομία που μέσα σε επτά ώρες κατόρθωσε να εντοπίσει τα δύο παιδιά δεν καθησυχάζει κανέναν.

Από το πρωί της Τρίτης 25/9 γονείς, ανάστατοι, έπαιρναν τα παιδιά τους από το σχολείο, αφού κυριάρχησε ο φόβος και πλέον καλούνται οι αρμόδιοι να πάρουν σοβαρές αποφάσεις. Κανένας γονιός δεν θέλει να ζήσει όσα εφιαλτικά έζησαν για 400 περίπου –βασανιστικά- λεπτά οι γονείς των δύο παιδιών.

Ωραία είναι τα μεγάλα λόγια, καλά είναι και τα ευχαριστώ στον κόσμο που κινητοποιήθηκε για να βρεθούν τα δύο αγοράκια, ωστόσο ο 35χρονος, πολύ εύκολα όπως έγινε γνωστό, κατάφερε να ξεγελάσει δύο παιδιά και ενώ βρίσκονταν εντός σχολικού χώρου να τα οδηγήσει σε κοντινή περιοχή με τις προθέσεις του να μην έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα.

Σταματήστε επιτέλους να κρύβετε τα προβλήματα «κάτω από το χαλί». Λάβετε επιτέλους δραστικά μέτρα, ώστε ο Κύπριος πολίτης να νιώθει ασφάλεια για τον ίδιο και την οικογένεια του. Ας είναι η περιπέτεια των δύο ανήλικων η αρχή για αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, αν και η Κύπρος είναι ασφαλής χώρα, βιώσαμε την εξαφάνιση του μικρού Σταύρου στη Λεμεσό, την απαγωγή της Μαρί-Ελένης στη Λευκωσία και το 2018 την απαγωγή δύο των εν λόγω παιδιών.

Ο συναγερμός έχει ηχήσει, η κοινωνία ζητά λύσεις. Η αυτοκριτική δεν έβλαψε ποτέ. Άλλωστε η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top