ΑΠΑΓΩΓΗ ΨΑΡΑΔΩΝ: Ικανοποίηση αιγυπτιακού ΥΠΕΞ για την απελευθέρωση

ΑΠΑΓΩΓΗ ΨΑΡΑΔΩΝ: Ικανοποίηση αιγυπτιακού ΥΠΕΞ για την απελευθέρωση

Την ικανοποίηση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών μετέφερε με δηλώσεις του ο εκπρόσωπός του, Άχμεντ Αμπού Ζάιντ, αναφερόμενος στο γεγονός της απελευθέρωσης των Αιγυπτίων ψαράδων, οι οποίοι κρατήθηκαν από τις τουρκοκυπριακές αρχές για μία εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος του Αιγυπτιακού ΥΠΕΞ «επαίνεσε τη συνεργασία και τις προσπάθειες που κατέβαλε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου καθώς και η Αιγυπτιακή πρεσβεία στη Λευκωσία, και οι οποίες οδήγησαν στην απελευθέρωση των ψαράδων», όπως αναφέρει το σύνολο του αιγυπτιακού τύπου στα δημοσιεύματα που παρουσιάζονται σήμερα.

Ανάμεσα σε αυτά, πάντως, αξίζει να επισημάνουμε την αναφορά – σχόλιο της «Αλ Αχράμ», σύμφωνα με την οποία εφημερίδα, «οι συλλήψεις που έγιναν για παράνομη είσοδο και αλιεία από Αιγύπτιους αλιείς, είναι συνηθισμένες. Οι αλιείς που συλλαμβάνονται από τις (τουρκοκυπριακές) αρχές συνήθως απελευθερώνονται μετά την καταβολή των χρηματικών ποινών».

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε «τυραννική ε/κ νοοτροπία» αποδίδει πιέσεις και παραίτηση Καν ο Τατάρ

Σε «τυραννική ε/κ νοοτροπία» αποδίδει πιέσεις και παραίτηση Καν ο Τατάρ

Ως «μια νέα αντανάκλαση μιας τυραννικής ελληνοκυπριακής νοοτροπίας» και «προειδοποιητικό σημάδι για όλους όσοι πιστεύουν στη δημοκρατία και την ισότητα», αποτελούν οι πιέσεις που ασκήθηκαν στον Αφζάλ Καν, τον Βρετανό Βουλευτή, μετά την παράνομη επίσκεψή του στην «τδβκ» κατόπιν πρόσκλησής του, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Ερσίν Τατάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE