ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίδραση ΑΚΕΛ για ελληνικά F-16: «Διερωτόμαστε…»

Αντίδραση ΑΚΕΛ για ελληνικά F-16: «Διερωτόμαστε…»

Ανακοίνωση στον απόηχο των εορτασμών για την 58η επέτειο της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας ανάγνωσε για το ΑΚΕΛ ο βουλευτής Στέφανος Στεφάνου.

Την έντονη αντίδραση του κόμματος της Αριστεράς προκάλεσε η αναφορά του Προέδρου σε «εμφύλιο σπαραγμό» την οποία χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και καταδικαστέα».

Όπως σημειώνεται, «με αυτή την αναφορά ο Πρόεδρος εξισώνει τους παράνομους δολοφόνους της ΕΟΚΑ Β’ με τους υπερασπιστές της νομιμότητας και της δημοκρατίας».

Ταυτόχρονα, εκφράζεται η απορία για τις υπερπτήσεις των ελληνικών αεροσκαφών.

«Διερωτόμαστε ποια μηνύματα θέλαμε να εκπέμψουμε με τις υπερπτήσεις των ελληνιοκών αεροσκαφών προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Αυτούσια η δήλωση Στεφάνου:

Η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας σε «εμφύλιο σπαραγμό» στο διάγγελμά του για την επέτειο της ανακήρυξης της κυπριακής ανεξαρτησίας, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Με αυτή την αναφορά ο Πρόεδρος εξισώνει τους παράνομους δολοφόνους της ΕΟΚΑ Β’ με τους υπερασπιστές της νομιμότητας και της δημοκρατίας, τους οποίους και προσβάλλει με το χειρότερο τρόπο.

Με την αναφορά περί «εμφύλιου σπαραγμού», τα περί φόρου τιμής σε όσους υπερασπίστηκαν την Κυπριακή Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τη δημοκρατία, που είπε ο Πρόεδρος ακυρώνονται και καταντούν άνευ περιεχομένου.

Συμφωνούμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι μόνο η δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου κράτους θα απαλλάξει εμάς και τους Τουρκοκύπριους από όσα τραγικά βιώνουμε.

Διερωτόμαστε, όμως, ποια μηνύματα θέλαμε να εκπέμψουμε με τις υπερπτήσεις των ελληνικών αεροσκαφών προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα, αλλά και προς τη διεθνή κοινότητα στην πολύ κρίσιμη καμπή που βρισκόμαστε σε σχέση με την προοπτική των διαπραγματεύσεων και της λύσης του κυπριακού;

Θεωρεί ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση ότι τα μηνύματα που εκπέμπουμε τούτες τις κρίσιμες ώρες είναι τα ορθά;

Εκτός κι αν ούτε και φέτος είχε γνώση ο Πρόεδρος για τις υπερπτήσεις των ελληνικών αεροσκαφών, όπως πέρσι δημόσια είχε παραδεχθεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top