ΦΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ: Απύθμενο θράσος – Ενάγει τον δεύτερο γιο ο παιδοκτόνος

ΦΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ: Απύθμενο θράσος – Ενάγει τον δεύτερο γιο ο παιδοκτόνος

Αγωγή εναντίον του άλλου του γιου και της Δημοκρατίας άσκησε ο καταδικασθείς για ανθρωποκτονία του γιου του, Τιμολέων Θεμιστοκλέους.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού έχει μπροστά του μια ξεχωριστή υπόθεση, καθώς ο 71χρονος ζητά την επιδίκαση αποζημιώσεων για κατ’ ισχυρισμό σωματικές βλάβες που υπέστη από τον γιο του.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Νεάρχου («Ο Φιλελεύθερος»), ζητά και επαναμεταβίβαση επ’ ονόματί του, της οικίας που στο παρελθόν δώρισε στον γιο του.

Μέσα από το δικόγραφο, ο πατέρας αξιώνει παραδειγματικές αποζημιώσεις επειδή του επιτέθηκε και τον κτύπησε με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά κατάγματα στο κεφάλι και στα πλευρά.

Υποστηρίζει δε πως υπέστη σκληρή και απάνθρωπη μεταχείριση, ενώ ζητά αποζημιώσεις και από τη Δημοκρατία.

Αυτό γιατί παρά το γεγονός, όπως ισχυρίζεται, ότι έχρηζε και εξακολουθεί να χρήζει θεραπείας, εντούτοις κρατείται ως καταδικασθείς στις Κεντρικές Φυλακές, με αποτέλεσμα να υφίσταται εξευτελιστική μεταχείριση.

Ο Τιμολέων Θεμιστοκλέους καταδικάστηκε τον Απρίλιο σε δεκαετή φυλάκιση.

Ανάμεσα στις θεραπείες που ζητά ο 71χρονος παιδοκτόνος, είναι και αποζημιώσεις για «παραβίαση του δικαιώματος της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στην Κυπερούντα, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να φέρει κοντά τους γείτονες της εκεί όπου υπάρχουν διάφορες μεταξύ τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE