ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμα κινδύνου από Νετανιάχου για τουρκικές κινήσεις - Τι είπε σε Κοτζιά και Χριστοδουλίδη

Σήμα κινδύνου από Νετανιάχου για τουρκικές κινήσεις - Τι είπε σε Κοτζιά και Χριστοδουλίδη

Ανησυχία για τις τουρκικές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο που αφορούν και το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, φέρεται να εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

Στη συνάντησή του, τον Σεπτέμβριο, στο Τελ Αβίβ, με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά έστειλε σήμα κινδύνου και δεν απέκλεισε δολιοφθορά Ερντογάν στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ισραηλινού τηλεοπτικού σταθμού, που επικαλείται ισραηλινές και δυτικές διπλωματικές πηγές, ο κύριος Νετανιάχου είπε στους δύο υπουργούς Εξωτερικών ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είναι απρόβλεπτος και μη σοβαρός.

Επίσης, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι υπάρχει συστημικό πρόβλημα στην Τουρκία και ότι δεν βλέπει φως στην άκρη του τούνελ ούτε και στις σχέσεις Άγκυρας - Τελ Αβίβ, αφού ο Ερντογάν τον αποκαλεί Χίτλερ κάθε δύο εβδομάδες.

Εμφανίστηκε απαισιόδοξος και για την οικονομική κατάσταση στην Τουρκία, λέγοντας ότι ο Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει αποφάσεις για την οικονομία που δεν έχουν λογική.

Με βάση το ρεπορτάζ, ο Βενιαμίν Νετανιάχου διατύπωσε και την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει εξομάλυνση στις σχέσεις Τουρκίας - Ηνωμένων Πολιτειών και ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν πρόκειται να χαλαρώσει την πίεση προς την Άγκυρα.

Α.Μ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top