ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Ο Ακιντζί ζήτησε συνάντηση» - Πιθανές ημερομηνίες

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Ο Ακιντζί ζήτησε συνάντηση» - Πιθανές ημερομηνίες

Στο Προεδρικό μετέβη το πρωί της Παρασκευής (12/10) η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Η κ. Σπέχαρ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για όσα άκουσε από τον Μουσταφά Ακιντζί την Τρίτη (9/10) περί οδοφραγμάτων αλλά και επικείμενης συνάντησης.

Όπως επιβεβαίωσε σε δικές του δηλώσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κατοχικός ηγέτης ζήτησε να τον συναντήσει.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση του αναχωρώντας από το Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «το μήνυμα που μετέφερε η κ. Σπέχαρ είναι ότι ο κ. Ακιντζί βλέπει με θετικό φακό την πρόταση μου και θα διευθετηθεί μέσω των Ηνωμένων Εθνών συνάντηση τις επόμενες των ημερών, ανάλογα και με το πρόγραμμα, διότι την επόμενη εβδομάδα θα είμαι στις Βρυξέλλες».

Συνεπώς, πρόσθεσε, «ευθύς μετά την επάνοδο μου θα εξευρεθεί ημερομηνία για συνάντηση».

Σε ερώτηση αν η συνάντηση θα είναι άνευ ατζέντας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε: «Ναι, δεν θέλει να δώσει, ούτε και θέλω να δώσω την εικόνα ότι επαναρχίζει ο διάλογος εάν δεν γίνει και μια σωστή προετοιμασία, να γνωρίζουμε τι είναι τα θέματα που θα συζητήσουμε».

Αλλά απλώς, πρόσθεσε, «θα ανταλλάξουμε ως ηγέτες των δύο κοινοτήτων σκέψεις, προβληματισμούς, το ποια είναι η προοπτική, ποιο είναι το μέλλον μας, πως μπορεί επιτέλους να εξεύρουμε τον τρόπο προκειμένου η επιδιωκόμενη λύση να είναι όπως το επανέλαβα πολλές φορές, λειτουργική, βιώσιμη και να δίδει προοπτική για ολόκληρο τον κυπριακό λαό».

 

Στη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί μάλλον το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη, Αναστασιάδης και Ακιντζί θα μεταβούν χωρίς ατζέντα.

Θα συζητηθούν όλα τα δεδομένα, όπως επίσης και η ιδέα περί «χαλαρής» ή «αποκεντρωμένης» ομοσπονδίας, καθώς και η επόμενη μέρα στο Κυπριακό.

Α.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top