ΓεΣΥ: «Έκπληξη» εκφράζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας για ανακοίνωση του ΠΙΣ

ΓεΣΥ: «Έκπληξη» εκφράζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας για ανακοίνωση του ΠΙΣ

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) εκφράζει έκπληξη για το δελτίο Τύπου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου με το οποίο, όπως αναφέρει, «τον κατηγορεί για παραπλάνηση».

«Είναι ακατανόητο πώς η διαφάνεια και η ενημέρωση των ιατρών μπορεί να εκληφθεί ως παραπλάνηση» αναφέρει επίσης ο Οργανισμός και προσθέτει ότι σε συνεργασία με τον ΠΙΣ «ετοίμασε σενάρια αμοιβής για κάθε ειδικότητα ώστε οι ιατροί να ενημερωθούν σωστά και να διευκολυνθούν στη λήψη των αποφάσεων τους για συμμετοχή στο Γενικό Σχέδιο Υγείας».

Στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΥ διευκρινίζει ότι «μετά από συναντήσεις με επιστημονικές εταιρείες και δεκάδες τηλεφωνήματα διαπιστώθηκε ότι τα σενάρια δεν έφθασαν στη βάση του ιατρικού κόσμου όπως είχε συμφωνηθεί με τον ΠΙΣ» και εκ τούτου έκρινε αναγκαίο να δημοσιοποιήσει τα εν λόγω σενάρια.

Ο ΟΑΥ «απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι τα ‘ποσά δεν βγαίνουν’ και αναφέρει ότι οι υπολογισμοί που έχει κάνει «είναι βασισμένοι σε αναλογιστικές μελέτες και στα επίσημα διαθέσιμα στοιχεία, συνεπώς οι ισχυρισμοί του ΠΙΣ είναι ανυπόστατοι».

Αναφέρει ότι «σέβεται το θεσμικό ρόλο του ΠΙΣ να διαβουλεύεται με τον Οργανισμό και να ενημερώνει ο ίδιος τα μέλη του, αλλά αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση του ΟΑΥ να ενημερώνει τους ιατρούς ούτε αναιρεί το δικαίωμα αδιαμεσολάβητης ενημέρωσης που έχει ο κάθε ιατρός».

«Στόχος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας είναι η συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου και της συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος που είναι η εφαρμογή ενός βιώσιμου και λειτουργικού ΓεΣΥ προς όφελος των πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αρχηγός Αστυνομίας για «Σάντυ»: «Βρισκόμαστε στον πυρήνα της υπόθεσης – Κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Αρχηγός Αστυνομίας για «Σάντυ»: «Βρισκόμαστε στον πυρήνα της υπόθεσης – Κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Με βάση τα στοιχεία (σε ότι αφορά την υπόθεση «Σάντη»), η Αστυνομία έχει προχωρήσει ουσιαστικά στην εξέταση της υπόθεσης και βρίσκεται ήδη στον πυρήνα της διερεύνησης, δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Θεμιστός Αρναούτης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «κανένα πρόσωπο δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου και υπεράνω της διαδικασίας, όπως και κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να στοχοποιείται χωρίς τεκμήρια».

BEST OF TOTHEMAONLINE