ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓεΣΥ: «Έκπληξη» εκφράζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας για ανακοίνωση του ΠΙΣ

ΓεΣΥ: «Έκπληξη» εκφράζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας για ανακοίνωση του ΠΙΣ

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) εκφράζει έκπληξη για το δελτίο Τύπου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου με το οποίο, όπως αναφέρει, «τον κατηγορεί για παραπλάνηση».

«Είναι ακατανόητο πώς η διαφάνεια και η ενημέρωση των ιατρών μπορεί να εκληφθεί ως παραπλάνηση» αναφέρει επίσης ο Οργανισμός και προσθέτει ότι σε συνεργασία με τον ΠΙΣ «ετοίμασε σενάρια αμοιβής για κάθε ειδικότητα ώστε οι ιατροί να ενημερωθούν σωστά και να διευκολυνθούν στη λήψη των αποφάσεων τους για συμμετοχή στο Γενικό Σχέδιο Υγείας».

Στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΥ διευκρινίζει ότι «μετά από συναντήσεις με επιστημονικές εταιρείες και δεκάδες τηλεφωνήματα διαπιστώθηκε ότι τα σενάρια δεν έφθασαν στη βάση του ιατρικού κόσμου όπως είχε συμφωνηθεί με τον ΠΙΣ» και εκ τούτου έκρινε αναγκαίο να δημοσιοποιήσει τα εν λόγω σενάρια.

Ο ΟΑΥ «απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι τα ‘ποσά δεν βγαίνουν’ και αναφέρει ότι οι υπολογισμοί που έχει κάνει «είναι βασισμένοι σε αναλογιστικές μελέτες και στα επίσημα διαθέσιμα στοιχεία, συνεπώς οι ισχυρισμοί του ΠΙΣ είναι ανυπόστατοι».

Αναφέρει ότι «σέβεται το θεσμικό ρόλο του ΠΙΣ να διαβουλεύεται με τον Οργανισμό και να ενημερώνει ο ίδιος τα μέλη του, αλλά αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση του ΟΑΥ να ενημερώνει τους ιατρούς ούτε αναιρεί το δικαίωμα αδιαμεσολάβητης ενημέρωσης που έχει ο κάθε ιατρός».

«Στόχος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας είναι η συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου και της συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος που είναι η εφαρμογή ενός βιώσιμου και λειτουργικού ΓεΣΥ προς όφελος των πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top