Υπεργολαβία στα ξενοδοχεία της Κύπρου – Ανησυχία για την προστασία των εργαζομένων

Υπεργολαβία στα ξενοδοχεία της Κύπρου – Ανησυχία για την προστασία των εργαζομένων

Οι συντεχνίες ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ εκφράζουν έντονη ανησυχία για την προωθούμενη αλλαγή της νομοθεσίας που διέπει την αδειοδότηση και τη λειτουργία των ξενοδοχείων, καθώς -όπως αναφέρουν - εισάγεται με τον πιο επίσημο τρόπο και δια νόμου η υπεργολαβία στα ξενοδοχεία χωρίς καμιά προστασία των εργαζομένων.

Οι δύο συντεχνίες, με ανακοίνωση που εξέδωσαν την Πέμπτη, θυμίζουν ότι «το σχετικό νομοσχέδιο προωθήθηκε στα μουλωχτά από την Κυβέρνηση χωρίς καμιά ενημέρωση του συνδικαλιστικού κινήματος» και συγκαλούν έκτακτη συνεδρία των Διοικητικών τους Συμβουλίων για ενημέρωση και λήψη απόφασης για τα μέτρα αντίδρασης στην περίπτωση ψήφισης του νέου νόμου χωρίς να ληφθούν υπόψη οι απόψεις τους.

Αφού αναφέρουν ότι παρέστησαν στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού την Τρίτη για να εκφράσουν άποψη για την προωθούμενη αλλαγή, παρατηρούν πως με την αλλαγή αυτή καταργούνται όλες οι πρόνοιες που υποχρέωναν τους εργοδότες να απασχολούν ικανοποιητικό αριθμό υπαλλήλων, κατάλληλα καταρτισμένους και τη δυνατότητα ρύθμισης της εργασιακής σχέσης με κανονισμούς.

«Φεύγουν από τα κριτήρια κατάταξης των ξενοδοχείων τα θέματα προσωπικού και με την προτεινόμενη νομοθεσία δίδεται η δυνατότητα στους ξενοδόχους να μισθώνουν ή υπενοικιάζουν τα εστιατόρια, μπαρ και άλλους χώρους των ξενοδοχείων σε τρίτους» αναφέρουν οι δύο συντεχνίες, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει ότι από τη μια στιγμή στην άλλη χιλιάδες εργαζόμενοι μπορεί να βρεθούν εκτός εργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Βρετανικές Βάσεις: Διάλογος με το Λονδίνο ή προεκλογική σύγκρουση - Επιλέγει χαμηλούς τόνους η Kυβέρνηση

Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας επανέρχεται το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων, αυτή τη φορά μέσα από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που επιχειρούν να χαράξουν τη γραμμή της κυβέρνησης. Την ώρα που η προεκλογική περίοδος για τις βουλευτικές εκλογές ανεβάζει τους τόνους, το θέμα μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, με διαφορετικές προσεγγίσεις να συγκρούονται.

BEST OF TOTHEMAONLINE